Webstock 2019: disciplină, norme și valori

Succesul în carieră este asigurat nu numai de ambiție, învățare personală, știință, ci și de mediul în care te formezi.

Am așteptat cu nerăbdare ediția 2019 a evenimentului Webstock și mă bucur că am găsit aici profesioniști care au recunoscut și au scos în evidență în discursurile lor importanța familiei în conturarea viitorului unui profesionist de valoare.

Andreea Bădală – unicitatea și autenticitate

Modestia designer-ului Andreea Bădală în exercitarea pasiunii ei, a profesiei ei, disciplina în învățare, răbdarea, cultivate încă din copilărie datorită părinților ei, sunt elemente cheie pentru devenirea ei, pentru clădirea unei temelii solide a unei cariere greu de zdruncinat. Când baza e buna, cărămizile se așează ușor!

Andreea și-a proiectat brand-ul “Murmur” pe o viață și o evoluție sănătoase, conștientizând că în lumea modei totul este efemer și e nevoie permanentă de poveste atractivă. A făcut și greșeli că nimeni nu este perfect…: a asociat comportamentul personal cu cel de brand, dar a învățat repede să separe viața personală de cea de business.

Andreea Bădală este în spatele unui brand care nu este foarte promovat în țară. De ce?

“Petru că brandul Murmur nu are inspirație locală, poziționarea brandului în afară a crescut credibilitatea pentru cumpărarea lui în țară și a permis observarea modului de interacțiune a brandului cu alte culturi” – a susținut designer-ul Bădală.

Așadar, după cele relatate de Andreea, nu îmi rămâne decât să realizez o dată în plus cum noi, românii, suferim de un sentiment de inferioritate…suntem formați într-o cultură în care ne place să ne criticăm reciproc, decât să punem omul în valoare. Lecția pe care ar trebui să o învățăm cu toții este aceea de a ne aprecia mai mult valorile.

Selly: “Nu judecați superficial și după aparențe, fiți aproape de visele copiilor voștri!”

Dezinvolt, pozitiv și pus pe treabă, și-a făcut apariția la Webstock 2019 și vlogger-ul Selly, apreciat de mulți tineri, dar și controversat în același timp. Mi-a plăcut îndemnului lui pentru părinți: “Nu vă abandonați copiii în fața tabletelor, ci stârniți-le și stimulați-le curiozitatea, fiind prezenți la propriu în viața lor! Petreceți timp de calitate cu copiii voștri!”

Selly face bani din youtube la numai 18 ani, dar face și mult bine semenilor, ajută copiii să își urmeze visul și are o personalitate puternică datorită implicării părinților lui în devenirea sa.

Pavel Bartoș – exemplu de ambiție și omenie

E empatic și iubit de oameni. A crescut într-o familie modestă, orfan de tată de la 16 ani, cu grija pentru cei 3 frați ai lui și pentru mama, cu respondabilități față de familie încă de foarte tânăr. A stat la cozi pentru o pâine, nu a avut televizor și tabletă, dar a avut timp pentru citit, a ajuns la facultate pentru înscriere fără bani, dar nicio provocare a vieții nu a stat în calea succesului său.

A dat la actorie, la Cluj, fără să știe mama lui și lucrurile și-au urmat cursul cam așa:

„Am ajuns la facultate, la Cluj, plecând de la Miercurea Ciuc, uitând să îmi iau banii de înscriere… Secretara, deși, am promis că aduc banii în 3 zile, nu a vrut să mă înscrie. Am plecat, m-am întors și am intrat în cancelaria profesorilor spunându-le că nu am la mine bani pentru înscriere și că am nevoie de 5000 de lei. Toți au rămas uimiți de îndrăzneala mea… Am văzut un profesor înalt, ridicându-se din capătul sălii și dându-mi banii. M-am bucurat tare și i-am spus că îi voi returna curând. Profesorul mi-a spus că are nevoie doar de dovada înscrierii. În fine, am intrat la facultate, am returnat și banii, am ajuns la primul examen. Toți colegii aveau parte de vizite ale părinților, doar eu nu. Tata murise când aveam 16 ani. Mamei îi era greu să vină de la Miercurea Ciuc. Dar spre mine a venit profesorul care mi-a dat banii de înscriere, spunându-mi: CEI 5000 DE LEI AU FOST CEA MAI BUNĂ INVESTIȚIE FĂCUTĂ VREODATĂ!” – Pavel Bartoș

Cu rădăcini sănătoase, cu muncă și perfecționare continuă și cu simțul responsabilității față de familie și valorile ei, față de lucrul bine făcut, a ajuns să urce treptele succesului. Nu a făcut caz din greșeli, a învățat din ele, s-a încărcat și se încarcă pozitiv din timpul petrecut în familie.

“Sunt suma propriilor alegeri: puteam rămâne un actor la Satu Mare, dar am vrut să joc cu actori mari, am vrut să muncesc mai mult, să scot din mine ce e mai bun. La un moment dat au apărut în calea mea 37 de casting-uri, nu am luat niciunul. L-am luat pe al 38-lea, dar nu mi-am spus niciodată că nu sunt bun, ci că nu sunt omul potrivit. EU CÂND AM ALES, AM ALES BINE!” – a mărturisit Pavel Bartoș în fața unui public numeros la Webstock 2019.

Si eu am ales să pun punctul pe I: familiile armonioase clădesc succesul unor societăți sănătoase!