Estonia Europa Familie Romantic 

Târgul de Crăciun din Tallinn

Piața de Crăciun din Tallinn este una dintre cele mai fermecătoare și accesibile din Europa. Legenda spune că primul pom de Crăciun a fost adus la Tallinn în 1441, de către Frăția Blackheads, o asociație de comercianți livonieni. Dacă este adevărat, acest lucru înseamnă că ar fi primul pom de Crăciun așezat într-o piață din Europa, o revendicare cerută de orașul Riga, unde o tradiție similară a fost inițiată de Frăția Blackheads, chiar în același timp. Ceremonia de a duce bradul în inima orașului Tallinn a devenit o adevărată afacere de-a lungul timpului, atrăgând marii nobili și împărați precum Petru cel Mare al Rusiei, care a participat la acest eveniment în 1711.

În fiecare an, cea mai faimoasă piață de Crăciun din Estonia se desfășoară chiar în Piața Primăriei din Tallinn. Printr-un concurs anual, se decide care este cel mai frumos molid din toată Estonia pentru a fi adus în centrul pieței. Anul acesta, pomul a fost adus pe 9 noiembrie și va împodobi Piața Primăriei până pe 28 ianuarie. Molidul este decorat cu 50 de fire de lumină cu LED-uri, cu 5.000 de lămpi mici, cu 2.500 de lămpi mari și cu globuri transparente. De asemenea, are 240 de globuri roșii și aurii, precum și 50 de inimi strălucitoare.

În 2017, Târgul de Crăciun din Tallinn este deschis între 17 noiembrie și 6 ianuarie, fiind locul perfect pentru a savura vinul fierbinte și pentru a cumpăra cadouri tradiționale. Dacă vreți să încercați câteva mâncăruri tipice estoniene de Crăciun, încercați turta dulce, budinca neagră și carnea de oaie sau vă puteți aventura la un restaurant local. În Estonia, masa de la Crăciun reprezintă sfârșitul postului și, conform tradițiilor populare, oamenii ar trebui să mănânce nouă sau douăsprezece porții pentru a avea noroc în noul an.

Embed from Getty Images

Booking.com

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree