Popeye Marinarul și satul din Malta

Când Walt Disney și Paramount Pictures au decis să realizeze un film pe baza desenelor animate cu Popeye Marinarul, echipa de producție a ales tocmai Golful Anchor din nord-vestul Maltei, la doi km de satul Mellieħa, ca locație pentru satul fictiv al lui Popeye, Sweethaven.

Construcția a început în iunie 1979. S-a lucrat peste șapte luni la construirea satului așa cum a fost descris de creatorul benzilor desenate, E.C. Segar. Nouăzeci de clădiri autentice din lemn au fost construite din sute de bușteni și câteva mii de scânduri din lemn importate din Olanda, în timp ce șindrilele din lemn folosite la construcția acoperișului au fost importate din Canada. S-au folosit opt tone de cuie și două mii de galoane de vopsea. 

Filmările au început în ianuarie 1980, iar comedia muzicală cu Robin Williams, în rolul lui Popeye Marinarul, a fost lansată în decembrie. Dar filmul n-a avut succesul pe care Paramount și Disney îl așteptaseră.

Astăzi, satul este deschis publicului ca muzeu în aer liber și complex de divertisment familial. Casele s-au păstrat bine în forma originală. Nimic nu a fost modificat aici. Există casa lui Popeye, casa lui Olive Oyl, oficiul poștal, casa cizmarului și casa argintarului, pompierul, magazinul dentistului și casa brutarului. 

Satul lui Popeye poate fi vizitat contra cost sau închiriat pentru diverse evenimente: popeyemalta.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.