Europa Gastronomie 

Paradisuri culinare în Europa

Bologna, Italia

Acest oraș, relativ neexplorat, este un paradis culinar; originea multor mâncăruri italienești iubite și gustoase, pregătite cu sos Bolognese, dar și delicioasele mortadella, tortellini, lasagna alla bolognese…

Logrono, La Rioja, Spain

O fi tapas inventat în Sevilla, dar tapas în Logrono e un mod de viață. Ascuns între Bilbao și Pamplona, acesta este un paradis al iubitorilor de mâncare și de vin și mai ales în timpul festivalului San Mateo, la sfârșitul lunii septembrie, când se sărbătorește recolta de vin din La Rioja. Evenimentul principal este, desigur, zdrobirea strugurilor, realizată în mod tradițional cu picioarele goale.

Franța

Gastronomia franceză nu mai are nevoie de nicio o introducere. Indiferent de anotimp te poți bucura de o serie de bunătăți, de la smochine la ratatouille, ciuperci de chanterelle și trufe, care se găsesc din abundență, precum și vânatul – mistrețul, prepelița și fazanul.

Macedonia

Macedonia oferă cea mai bună experiență atunci când vine vorba de mâncare și oameni primitori. În regiunea Tikvesh vei descoperi cei mai mari producători de struguri și vinuri care găzduiesc anual un festival tradițional de vinuri, în Kavadarci, în septembrie. Aici, vizitatorii pot savura unele dintre cele mai bune vinuri, subestimate în întreaga Europă, alături de mâncăruri cu ardei iute, salate colorate și iaurt de casă.

San Sebastian, Spania

San Sebastian a fost numit Capitala Mâncării în Europa, având mai multe stele Michelin pe metrul pătrat decât orice alt loc din lume. Toamna, orașul este invadat de aroma de cârnați, ciuperci, budincă și vânat. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de o mulțime de specialități locale, cum ar fi vită gătită lent și cod în sare. Fiecare bar oferă o specialitate proprie.

Flickr.com, Danne Qvarfordt

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree