O zi în Melnik (Bulgaria)

Melnik este un oraș mic, dar fermecător situat în sud-vestul Bulgariei. Aflat la poalele Munților Pirin, acesta este cunoscut pentru vinurile sale de calitate și pentru arhitectura sa tradițională.

Orașul Melnik este situat la doar câțiva kilometri de granița cu Grecia și se află la o distanță de aproximativ 170 de kilometri de capitala Sofia. Melnikul a fost un important centru comercial și cultural în perioada medievală, iar astăzi păstrează multe clădiri istorice și monumente arhitecturale impresionante.

Printre cele mai importante atracții turistice din Melnik se numără biserica Sfântul Nicolae (ruine), care datează din secolul al XIII-lea. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din Bulgaria și este un exemplu impresionant de arhitectură medievală.

Un alt loc de interes este casa Kordopulov, o clădire mare și impunătoare situată în centrul orașului. A fost construită în secolul al XIX-lea; aici a locuit familia Kordopulov, una dintre cele mai importante familii aristocrate din Bulgaria.

Pentru cei interesați de vinuri, Melnik este un loc ideal de vizitat. Orașul este situat într-o regiune viticolă importantă și este cunoscut pentru vinurile sale roșii de calitate. Există mai multe crame în Melnik care oferă tururi și degustări de vinuri, unde vizitatorii pot descoperi istoria vinurilor locale și pot să deguste unele dintre cele mai bune vinuri din regiune.

În plus, Melnik este situat într-o zonă pitorească, cu dealuri acoperite de viță de vie și peisaje spectaculoase. Pentru cei care doresc să facă drumeții și să exploreze munții din apropiere, există mai multe rute de drumeții către Munții Pirin.

Pe lângă atracțiile turistice, Melnik oferă o gamă variată de restaurante și cafenele, unde vizitatorii se pot bucura de preparate tradiționale bulgărești. Orașul găzduiește, de asemenea, mai multe evenimente culturale pe tot parcursul anului, inclusiv festivaluri de muzică și spectacole de dans tradițional.

Photo by Luba Ertel on Unsplash

Cazare în Melnik:

Hotel Melnik (click pentru alte detalii, prețuri, poze)

Situat la înălțime pe versantul unui deal, la 300 m de centrul orașului Melnik, hotelul oferă mic dejun foarte bun inclus în preț. Este posibilă parcarea privată gratuit la proprietate.

Guest House Holiday in Melnik (click pentru alte detalii, prețuri, poze)

Este situată în centrul orașului și oferă mic dejun foarte bun inclus în preț. Este posibilă parcarea privată gratuit la proprietate.

Bulgari Melnik (click pentru alte detalii, prețuri, poze)

Este situată în centrul orașului și oferă mic dejun foarte bun inclus în preț. Nu deține parcare.

Unde poți mânca în Melnik

Potrivit tripadvisor, top 5 restaurante în Melnik:

  1. Chavkova House Restaurant
  2. Mencheva Kashta
  3. Bistro Melnik
  4. Chinarite
  5. Mehana Sveta Varvara

 

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.