Nestemate ascunse în Praga

Praga, capitala Republicii Cehe, este unul dintre cele mai populare orașe turistice din Europa, cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, istoria bogată și berea excelentă. Cu toate acestea, pe lângă obiectivele turistice populare precum Castelul Praga sau Podul Carol, există o serie de nestemate ascunse în Praga care merită explorate. Nestemate ascunse sau locuri uimitoare, spații instagramabile de neuitat. Locuri pe care nu le găsești în ghidurile obișnuite de călătorii.

Strada Thunovska

Este una dintre cele mai interesante străduțe din Praga, al cărei aspect medieval a fost păstrat intact. 

Grădina Palatului de sub Castelul din Praga

O grădină asemănătoare cele de la Palatul Balcic, însă mult mai spectaculoasă. De vizitat musai primăvara când este totul înflorit. Sau iarna, când vezi toate acoperișurile caselor acoperite cu zăpadă. Sau nu știu, cred că Praga are farmecul ei în orice anotimp… 

Grădina Wallenstein

O altă nestemată care ar trebui vizitată. Palatul Wallenstein, o impunătoare clădire în stil baroc, găzduiește senatul, iar grădina găzduiește o serie de… păuni.

Grădina Franciscană

Este un parc unic, ascuns chiar în Piața Wenceslas.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Kim (@mademoiselle.wine) pe

Turnul cu cărți

Este situat în fața Librăriei Municipale. Absolut inedit. 

Funicularul de la hotelul NH din Praga

O altă chestie inedită și gratuită, plimbarea cu funicularul între două clădiri ale hotelului NH din Praga, care oferă priveliști spectaculoase asupra orașului.

Turnul Petrin

Situat într-un parc liniștit, Turnul Petrin oferă o panoramă impresionantă asupra orașului. Acest turn a fost construit ca o replică a Turnului Eiffel din Paris și este un loc perfect pentru a vedea orașul de sus.

Turnul Pulberăriei

Turnul Pulberăriei este una dintre puținele fortificații medievale din Praga.

Muzeul alchimiei

Acest muzeu mic, dar interesant, este situat în apropierea Podului Carol și prezintă istoria alchimiei în Praga. Muzeul găzduiește o colecție de obiecte alchimice rare și un laborator reconstituit.

Muzeul Mucha

Acest muzeu mic, dar impresionant, prezintă opera artistului ceh Alphonse Mucha, cunoscut pentru afișele sale Art Nouveau. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de lucrări de artă, inclusiv afișe, picturi și desene.

Casa care dansează sau Fred și Ginger

O clădire futuristă și unică în lume. Această clădire neobișnuită, construită în stilul postmodernist, a fost proiectată de arhitectul canadian Frank Gehry și de arhitectul ceh Vlado Milunic. În timp ce arhitectura exterioară poate părea stranie, interiorul este elegant și sofisticat. „Casa Dansantă” este, de asemenea, locul unde se află un restaurant și un bar, oferind o panoramă impresionantă asupra orașului.

Strada Novy Svet

Strada Novy Svet este una dintre cele mai pitorești străzi din Praga, situată în zona castelului. Numele său înseamnă „Lumea Nouă” în cehă, iar această stradă își păstrează farmecul istoric și romantic. Casele sale colorate, acoperișurile lor distincte și ferestrele ornamentate reprezintă o atracție turistică populară în oraș. Strada este plină de istorie, construită în secolul al XVI-lea, la acea vreme fiind locuită de negustori și meșteșugari. În timp, a devenit o zonă boemă, frecventată de artiști, scriitori și intelectuali. Astăzi, strada Novy Svet este cunoscută pentru cafenelele sale tradiționale, precum și pentru magazinele de artizanat și suveniruri. Deși se află la doar câțiva pași de turlele impunătoare ale Castelului Praga, strada Novy Svet este destul de liniștită și îndepărtată de agitația orașului. Acest fapt face ca strada să fie perfectă pentru o plimbare romantică sau pentru a te bucura de o atmosferă autentică în Praga.

Photo by Jaroslava Nývltová – Pexels

Cel mai mic / îngust hotel din Praga: Hotel Clementin

Are doar 3,28 metri lățime.

Hotelul cu o cameră din Turnul TV

Am păstrat pentru final această nestemată din Praga. Un turn TV, care este, de fapt, un hotel inedit, cu o cameră. Click pentru detalii prețuri, poze și alte informații.

Photo by Jakub K on Unsplash

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.