Locuri mai puțin cunoscute în Portugalia

Portugalia nu înseamnă doar Lisabona ori Porto. Hai să-ți arăt niște locuri mai puțin cunoscute:

Satul Monsanto (Alcains, Portugalia)

În 1938, Monsanto a fost denumit cel mai „portughez oraș din Portugalia”. La prima vedere, Monsanto cu siguranță nu pare un reprezentant potrivit pentru întreaga țară. În primul rând, majoritatea caselor portugheze nu sunt așezate între bolovani gigantici. Or ăsta-i, practic, farmecul satului. Casele au acoperișuri roșii și, peste acestea, bolovani, iar ușile sunt sculptate în bolovani uriași. De-a lungul străzilor pietruite, devine evident că Monsanto este un microcosmos al Portugaliei. Arhitectura încorporează stilul portughez Manueline pentru o serie de clădiri și o biserică.

Embed from Getty Images

Quinta de Regaleira (Sintra, Portugalia)

Trebuie să vezi aici Palatul și grădinile decorate excentric, pline de grote, fântâni, tunel subteran, peșteri și numeroase statui. Quinta de Regaleira, proiectat de Carvalho Monteiro, cu ajutorul arhitectului itailan Luigi Manini, este un sit intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Patru hectare cu clădiri enigmatice, despre care se crede că ascund simboluri legate de alchimie și Cavalerii templieri. Arhitectura palatului evocă stilurile arhitectonice romane, gotice, renascentiste și Manueline. Construcția imobilului actual a început în 1904 și cea mai mare parte a acestuia a fost încheiată până în 1910. Grădinile sunt incredibile. Amplasate pe un deal, o mulțime de fântâni, grote, statui, peșteri și iazuri sunt conectate atât deasupra solului printr-o serie de alei, cât și printr-o serie de tuneluri subterane luminate.

Embed from Getty Images

Palatul Național Pena (Sintra, Portugalia)

Acest palat portughez ireal pare a fi construit dintr-o grămadă de castele diferite. Construit în secolul al XIX-lea de către regele Ferdinand al II-lea, palatul a fost menit inițial drept casă de vară pentru portughezi. O parte seamănă cu un castel european medieval, altă parte a fost modelată după o cupolă a turnului islamic. Fiecare secțiune a fațadei a fost realizată într-o altă culoare; o aripă lungă purpurie este flancată de un turn de ceaș roșu și un minaret galben și tot așa. Se spune că Ferdinand și-a dorit un palat capodoperă, iar acum este văzut ca unul dintre cele mai mari exemple de arhitectură romantică. Interiorul palatului nu era mai puțin opulent sau eclectic. Multe dintre camere au fost proiectate pentru a reflecta o anumită influență culturală, variind de la Orientul Mijlociu la cea europeană barocă. Când familia regală a fugit din Portugalia în timpul Revoluției din 1910, palatul a fost abandonat. Cu toate acestea, situl a fost restaurat mai târziu, în secolul al XX-lea, iar acum este un sit pe lista patrimoniului UNESCO. Palatul poate fi vizitat acum de oricine.

Embed from Getty Images

Capela Oaselor (Faro, Portugalia)

Nu este decorată doar cu oase – pereții sunt construiți din femur cu mortar. Cranii și alte oase sunt așezate în interior, oferind locului o simetrie plăcută, dar înfricoșătoare. Punctul culminant al  este un schelet complet acoperit de aur care atârnă în fața capelei. Oasele sunt rămășițele a 1.245 de călugări. În Portugalia există mai multe capele cu oase, cea mai faimoasă fiind Capela Oaselor din Evora.

Embed from Getty Images

Fort de Graça (Elvas, Portugalia)

Are o formă unică, de pentagon. Construit între 1763 și 1792, fortul are nu mai puțin de trei straturi distincte de apărare, fiecare dintre ele fiind separate de ziduri și șanțuri. Peretele exterior al zidului are formă de stea uriașă. În centrul fortului este structura principală, cunoscută sub numele de Casa Guvernatorului.

Embed from Getty Images

Satul Nazaré (Leira, Portugalia)

Nazaré este un sat de pescari, situat în centrul Portugaliei. Este ideal pentru cei care caută un loc liniștit de vacanță. Orașul se numește așa după o statuie a Fecioarei Maria, care a fost adusă din Nazaret de un călugăr, în secolul al IV-lea. Are trei districte: plaja; Sitio, deasupra orașului principal și Pederneira. În piața orașului, se află biserica Nossa Senhora da Nazaré din secolul al XVII-lea, cu statuia Fecioarei din Nazaret. O altă atracție este Rua Sousa Lobo și Casa Museo do Pescador sau muzeul casei pescarilor, o casă tipică a unui pescar și a familiei sale. Cele mai faine lucruri de făcut în Nazaré este să conduci funicularul spre Sitio – situat la 360 de metri deasupra orașului, oferind o panoramă splendidă. De asemenea, există un pilon inscripționat pentru a comemora vizita exploratorului portughez Vasco da Gama, după călătoria sa în India. Nazaré are o mulțime de cafenele și restaurante de-a lungul litoralului. Spre deosebire de alte orașe portugheze, Nazaré nu are o arhitectură monumentală sau situri istorice. Cu toate acestea, ritmul lent și stilul de viață tradițional autentic fac ca acest oraș fermecător să fie o destinație numai bună de vacanță.

Embed from Getty Images

Insula Vila Franca do Campo (Azore, Portugalia)

Insula Vila Franca do Campo atrage un număr mare de turiști în fiecare an. Indiferent dacă este vorba de distracție, relaxare sau explorare. Dar iată de ce este diferită această insulă față de altele din Portugalia. Mai întâi de toate, forma. Insula seamănă cu o felie de pizza și are un cerc perfect în mijlocul acesteia. Cercul este, de fapt, un lac format dintr-un vechi vulcan subacvatic, cu un canal mic care se leagă de ocean. Același canal este folosit de ambarcațiunile care transportă turiștii. Din cauza formei insulei, nu există plaje – totuși, vizitatorii nu par să fie deloc afectați. Când vine vorba de distracție, cei mai îndrăzneți pot sări de pe stânci sau pot explora pădurile. În plus, apa este perfectă pentru scufundări, în special datorită diferitelor sale adâncimi.

Embed from Getty Images


Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree