Italia și comorile sale culinare

Fiecare regiune din Italia are propriile comori culinare:

Lombardia, Capitala: Milano

Produse celebre: risotto, osso bucco

Aici, orezul și mămăliga sunt mai populare decât pastele, untul bate uleiul de măsline, iar carnea este consumată intens. Nordul Italiei este considerat un paradis pentru iubitorii de brânză, iar Lombardia este locul de naștere al unor asemenea brânzeturi cunoscute, precum Gran Padano, Gorgonzola albastră, Taleggio, Provolone și Robiola cremoasă.

Emilia-Romagna, Capitala: Bologna

Produse celebre: Parmigiano Reggiano, tortellini, sos Bolognese, oțetul balsamic din Modena

Emilia-Romagna este bogată în carne și paste. Cel mai cunoscut produs din Italia, Prosciutto di Parma, este creat în Emilia-Romagna, așa cum Parmigiano Reggiano este „regele brânzeturilor”.

Toscana, Capitala: Florența

Produse celebre: brânza Pecorino, friptura alla fiorentina, vin Chianti

Casa de origine a familiei bogate și influente Medici, Toscana, produce unele dintre cele mai bune uleiuri de măsline din Italia, brânzeturi din lapte de oaie și mâncăruri din carne. Pâinea fără sare este celebră în această regiune, iar localnicii o încorporează în numeroase salate și supe, inclusiv ribollita (supă de legume) și panzanella, o salată compusă din pâine prăjită, roșii, ceapă și busuioc.

Lazio, Capitala: Roma

Produse celebre: bruschetta, spaghete carbonara, anghinare

Regiunea Lazio, situată pe coasta de vest a Italiei Centrale, este renumită pentru paste, anghinare și dovlecei. Aici puteți savura anghinare cu usturoi și ulei din ierburi înainte de o farfurie cu spaghete cu roșii, ceapă și șuncă sau spaghete carbonara.

Campania, Capitala: Napoli

Produse celebre: pizza, mozzarella, calzone, lichior de lămâie

Solul vulcanic fertil oferă produse luxuriante precum roșiile San Marzano, vinete, ardei, verdețuri, smochine și lămâi. Pizza pe care o cunoaștem și o iubim astăzi s-a născut în Napoli.

Sicilia, Capitala: Palermo

Produse celebre: caponata, carnea Marsala

Abundență de lămâi, portocale, migdale, măsline și alte fructe în această regiune. Carnea – inclusiv mielul, carnea de porc, carnea de vită și iepurele – este comună în centrul Siciliei, unde localnicii pretind că au inventat carnea, numită polpetti. Pastele sunt, de obicei, acoperite cu sos de roșii picant.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree