Hoteluri-muzee de artă

Atunci când vine vorba despre planificarea unei călătorii, există două tipuri de călători: cei interesați de experiențe imersive și cei care vor doar să se odihnească și să se relaxeze. În ideea de a-i împăca pe toți, multe hoteluri din întreaga lume prezintă adesea o abordare artistică a ospitalității. Unele interioare excelează prin design, altele prezintă sculpturi, iar unele sunt chiar muzee de artă. Combinând cultura și confortul, aceste hoteluri de artă invită turiștii să se bucure de capodoperele unora dintre cei mai cunoscuți artiști din lume. Întrucât și muzeele sunt diferite, și hotelurile abordează fiecare un alt stil; unul poate iubi arta veche, altul poate iubi arta modernă.

Chambers Hotel, New York – expune, pe holurile sale și în camere, o colecție vastă de artă contemporană.

The Arch, Londra – găzduiește tablouri avangardiste, sculpturi și colaje ale artiștilor contemporani – Julie Cockburn, Linda Culverwell și Vincent Poole.

La Colombe d’Or, St-Paul-de-Vence este un hotel cu o istorie captivantă, care atrage turiștii cu o colecție Picasso, Matisse, Miro și Calder.

Hotel Arts, Barcelona. Este renumit atât pentru zidurile sale ”împodobite” cu artă, cât și pentru arhitectură. La fel ca multe muzee moderne, exteriorul clădirii din oțel-sticlă albastră se potrivește perfect cu arta contemporană spaniolă pe care o găzduiește, capturând spiritul creativ al Cataloniei contemporane.

Rome Cavalieri, Roma – prezintă picturi în ulei, sculpturi din marmură, mobilier de epocă și chiar tapiserii rare – care se întind pe perioade, țări și artiști. Colecția are peste 1.000 de piese și este expusă în holul mare al hotelului.

Dolder Grand, Zurich – îmbină perfect luxul cu arta, găzduind o colecție impresionantă de artă care include lucrările lui Andy Warhol, Salvador Dalí, Damien Hirst și alți artiști contemporani contemporani. În plus, hotelul este renumit pentru interioarele sale avangardiste.

Happy Birthday to Andy Warhol, a genius of his time and a creator of exceptional art, that even found its way into the Dolder Grand!?

O postare distribuită de The Dolder Grand (@thedoldergrand) pe

Palace Hotel, Tokyo – deține o colecție de artă japoneză.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree