Cultură Europa Franța Out of the Box 

Gustav Klimt, aur și culori. O experiență senzorială imersivă, din aprilie 2020, în Bordeaux

În aprilie 2020, în orașul Bordeaux va fi inaugurat primul centru de artă digitală, care va fi totodată și cel mai mare din lume. Prima expoziție va fi dedicată pictorului simbolist austriac Gustav Klimt (17 aprilie – 31 decembrie 2020).

„După Atelier des Lumières, suntem foarte încântați să facem acest imens centru de artă digitală pentru orașul Bordeaux. Bazinele vor oferi experiențe vizuale și audio de neuitat într-un spațiu extraordinar, un loc în care cultura este deschisă oricui este interesat”, a declarat Bruno Monnier, președintele Culturespaces. Acest nou spațiu pentru artă, proiectat de Culturespaces, este, fără îndoială, imens. Suprafața sa totală este de 13.000 m2 și are 12.000 m2 spațiu de proiecție, precum și patru bazine de 110 m lungime, 90 de proiectoare video și 80 de boxe. Totul a fost foarte bine gândit pentru a-și captiva vizitatorii.

Creația lui Klimt a fost special adaptată pentru acest centru digital de către artiștii Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto și Massimiliano Siccardi. „Gustav Klimt, aur și culori” a fost realizată din lucrări care au revoluționat pictura vieneză: perioada sa de aur, portretele și peisajele. Aurul și motivele decorative, caracteristice lucrărilor sale, vor rămâne un simbol al acestei revoluții artistice.

 Expoziția Klimt va fi o experiență senzorială imersivă, care se va reflecta în apa celor patru bazine. În paralel cu expoziția, un program va fi dedicat artistului german Paul Klee și operei digitale de artă Ocean Data.

foto Culturespaces

Booking.com  

Articole asemănătoare