Estonia Europa Gastronomie 

Gastronomia în Estonia

Mâncarea bună este întotdeauna o experiență. Tradițiile culinare spun multe despre spiritul și oamenii din fiecare epocă. De exemplu, un tur cu ghid pentru gurmanzi, în Muzeul Pärnu, conectează expozițiile cu o sesiune de degustare a unor delicatese inspirate din epoca specifică, iar Muzeul în aer liber oferă ateliere culturale culinare Peipus-Russian și Seto. De fapt, există multe alte locuri pline de istorie culinară. Cum ar fi mina de apă Hellenurme cu atelierul său intitulat „De la apă la pâine sau cum se face făină într-o moară și o pâine într-o brutărie”, experiențe autentice naturale și culturale. Se poate combina o experiență culinară cu o excursie în natura estonă. De exemplu, bucătăria Kopli Farm în Põlva și ferma Nautse Mihkli din Muhu. O altă modalitate de a obține o experiență culinară este să vizitezi producătorii mici.

Embed from Getty Images

Estonienilor le place să știe de unde provine mâncarea lor. Din acest motiv, mulți utilizează produsele locale. Totuși, aici veți găsi urme din bucătăriile scandinave, rusești și germane, ca să nu mai vorbim de alți influențatori internaționali de masă, cum ar fi bucătăria franceză.

Embed from Getty Images

Pâinea cea de toate zilelele – albă, neagră, cu secară, integrală. „Respectați pâinea, este mai veche decât voi”, spun estonienii, specialiști în pâinea cu secară, albă, neagră și integrală.

Embed from Getty Images

Aspicul cu pui nu lipsește niciodată din frigiderele estonienilor. La fel și murăturile și peștele afumat. Din cauza iernilor lungi, oamenii trebuiau să găsească modalități de a-și păstra legumele și alte alimente. Murăturile sunt disponibile în toate magazinele și toate pivnițele localnicilor.

Embed from Getty Images

Kali – o băutură fermentată ciudată, cu un gust asemănător berii și foarte populară printre estonieni, în special în timpul nopților lungi de vară.

Semla – un produs de patiserie delicios, făcut din pâine de grâu și frișcă.

Estonienii stau bine în sectorul produselor lactate. Vizitați magazinele locale pentru budinca și batoanele acoperite cu ciocolată, numite ”kohuke”. Veți găsi cu siguranță diferite invenții delicioase de caș și puteți, de asemenea, să vă îndreptați spre fermele locale. La ferma Nopri puteți urmări formarea brânzei, dar să și cumpărați și gustați diferite produse. Iar la Estonian Dairy Museum, vizitatorii își pot crea propria înghețată.

Embed from Getty Images

Fondată în 1806, Kalev este regele ciocolatei estonice, fiind cea mai mare fabrică de ciocolată și bomboane din țară. Puteți vizita unul dintre magazinele lor din Tallinn, Tartu, Kuressaare și Pärnu pentru a vedea întreaga lor gamă de dulciuri. La showroom-ul de la Tallinn puteți să vă înscrieți chiar și într-un atelier de fabricare a ciocolatei și a marțipanului. Un alt tip de ciocolată estoniană, Chocolala, a câștigat recunoașterea internațională ca fiind unul dintre magazinele de ciocolată de top din lume pentru utilizarea ingredientelor regionale neobișnuite, cum ar fi cătină, suc de mesteacăn, vârf de molid și lichen. În Tallinn, mergeți la Kehrwieder Chocolaterie, Anneli Viik Cafe și cea mai veche cafenea din Estonia – Maiasmokk. În Tartu, nu căutați decât Pierre Cafe și Werner Cafe, ambele locații confortabile și romantice pentru a vă petrece orele cu prietenii; de asemenea, Cafeneaua Müüriääre din Haapsalu.

Embed from Getty Images

Poftă bună! sau „Head isu!” așa cum se spune în Estonia!

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree