Filme turnate la Roma
De-a lungul timpului, regizorii au fost inspirați de frumusețea și istoria Romei, ajungând să filmeze tocmai aici. Roma a fost casa lui Federico Fellini si Truman Capote. Vizionând filmele lor, vei avea senzația că ești chiar acolo, în mijlocul acțiunii:
Vacanță la Roma, regizor William Wyler, 1953
Audrey Hepburn și Gregory Peck, într-o poveste de dragoste care se desfășoară la Roma. Datorită filmului, Audrey Hepburn s-a lansat în cariera – a câștigat și un Oscar – și este una dintre cele mai iubite reprezentări ale Romei pe marele ecran.
Roma, Federico Fellini, 1972
Puterea imaginilor lui Fellini și particularitatea scenelor pe care le oferă te fac să-l urmărești obligatoriu.
Eclipsa, Michelangelo Antonioni, 1962
Doi mari actori: Monica Vitti și fermecătorul Alain Delon
Hoțul de biciclete, Vittorio De Sica, 1948
Filmul lui Vittorio De Sica urmărește povestea șomerilor Antonio Ricci (Lamberto Maggiorani) și tânărul său fiu Bruno (Enzo Staiola) într-o Roma deprimată, postbelică. Filmul a fost realizat cu un buget de doar 133.000 $.
La Dolce Vita, Federico Fellini, 1960
Fellini a spus că „cenzura este publicitatea plătită de guvern”. Filmul nu a fost, din fericire, cenzurat. Dar La Dolce Vita a primit cu siguranță multă publicitate gratuită mai ales din cauză că biserica catolică ceruse ca acesta să fie interzis. Societatea frivolă a cafenelei era mediul în care își trăia viața jurnalistul lui Fellini, Marcello Mastroianni. Via Veneto a fost, de asemenea, locul de muncă al lui Marcello. Via Veneto rămâne una dintre cele mai scumpe străzi ale Romei, dar nu mai este considerată la modă de către oricine, ci doar de turiștii bogați, americani și ruși. Filmul a fost marele câștigator de la Cannes în 1960 și laureat al unui Oscar în 1962.
Talentatul Mr. Ripley, Antony Minghella, 1999
Cu privirea sa constantă și un zâmbet care durează puțin prea mult, Matt Damon are una dintre cele mai apreciate interpretări în thrillerul psihologic al lui Minghella, multipremiat la Oscar. În timp ce se plimba prin Piazza Navona, el rostește: „Nu am fost niciodată mai fericit, simt că am primit o nouă viață”.
Eat, Pray, Love, Ryan Murphy, 2010
Călătoria Juliei Roberts începe chiar la Roma, unde va descoperi bucuria de viață a localnicilor și savoarea bucătăriei italienești.
When in Rome, Mark Steven Johnson, 2010
Beth este o tânără din New York, complet ghinionistă în dragoste. Cu toate acestea, într-o excursie la Roma, ea fură impulsiv monede din Fântâna Trevi și problemele se țin scai după ea.
https://www.youtube.com/watch?v=ofw0KPALmi0
Habemus Papum, Nanni Moretti, 2011
Când un cardinal francez refuză să accepte alegerea sa ca papă, se decide că trebuie să vadă un psihiatru. Cardinalul confuz, dar încă înțelept, Melville (Michel Piccoli), folosește ocazia de a evada în viața obișnuită a Romei. Via Cola di Rienzo este o stradă la nord de Vatican, aproape necunoscută turiștilor, dar mult mai frecventată de romanii din centrul istoric și din cartierul Prati. Acolo, prelatul confuz al lui Moretti, nerecunoscut ca papă ales, își amintește de o umanitate obișnuită, care lipsește adesea din viziunea profund pesimistă a lumii contemporane.
To Rome with love, Woody Allen, 2012
Roma însăși este vedeta în filmul regizat de Woody Allen, deși există mai mulți actori mari, printre care Roberto Benigni, Penelope Cruz, Alec Baldwin și însuși Woody Allen. Bucurați-vă de o călătorie prin Roma, în timp ce urmăriți poveștile localnicilor și ale turiștilor din Orașul Etern.
https://www.youtube.com/watch?v=8o34cWZTzvQ
La Grande Bellezza, Paolo Sorrentino, 2014
La Grande Bellezza, Marea frumusețe, este un film despre un roman în vârstă de 65 de ani, care reflectă la viața sa în timp ce se rătăcește prin Roma. Filmul a obținut Premiul pentru cel mai bun film străin la cea de-a 86-a ediție a Premiilor Academiei. Vei vedea câteva cadre frumoase din Roma.