Estonia, între istorie și legendă

Estonia este complet unică. Ea are o geografie și o istorie asemănătoare cu Letonia și Lituania, dar din punct de vedere cultural este distinctă. Cea mai apropiată prietenă etnică și lingvistică este Finlanda. Aveți posibilitatea să zburați, să navigați, să conduceți spre Estonia de oriunde din Europa. Situată în nord-estul Europei, această mică țară poate fi o scurtă excursie cu feribotul din Finlanda și Suedia, o călătorie cu autocarul din capitalele europene precum Varșovia și Berlin, iar un tren de noapte din Sankt Petersburg vă va duce direct în inima orașului Tallinn.

Fiind printre țările cel mai puțin populate din Europa, Estonia poate fi o destinație minunată pentru cei care doresc să se bucure de liniște și singurătate. Pe de altă parte, Tallinn, capitala Estoniei, este plină de viață, dar liniștită, plină de biserici străvechi (în ciuda acestui fapt, doar un sfert din populație este afiliată unei anumite religii, luteranismul fiind cel mai răspândit printre estonieni), străduțe medievale și case de negustori nobili. Adăugăm gastronomia și cultura modernă, vibrantă; nu este de mirare că Tallinn poate fi unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Bogăția arhitecturii din Tallinn înseamnă că există multe legende și povestiri pe care trebuie să le descoperiți. Estonienii tind să fie cel puțin bilingvi și, potrivit studiilor recente, sunt printre cei mai buni vorbitori de limba engleză din Europa.

Embed from Getty Images

Dincolo de cultură, estonienii iubesc natura, pentru că Estonia înseamnă 50% pădure. Își iubesc pădurile, mlaștinile și toate creaturile care trăiesc acolo – urșii bruni, lupii, vulpile, iepurii și căprioarele.

Dar Estonia nu înseamnă doar Tallinn, ci și:

Toome Hill în Tartu
Orașul Tartu poate fi socotit drept capitala educației din Estonia, deoarece cea mai veche universitate din țară este aici. În centrul istoric al orașului, Toome Hill, poți face o plimbare prin parcurile  vibrante, poți explora vechiul observator, ruinele unei catedrale medievale. Este un loc în care modernul și medievalul se îmbină perfect.

Embed from Getty Images

Satul Käsmu
Käsmu este pe coasta nordică a Estoniei și a fost menționat pentru prima dată într-un registru, în 1453. Aici are loc anual Festivalul de muzică populară Viru. Kasmu este și casa lui Aarne Valk, localnicul cu propriul muzeu maritim și gătește atât de bine somonul încât vei deveni dependent de acest fel de mâncare.

Mlaștina Kakerdaja
Vizita în Estonia nu va fi completă fără o excursie într-o zonă umedă. Mlaștina magnifică Kakerdaja, situată în rezervația naturală Kõrvemaa, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Tallinn, oferă priveliști captivante, pace și liniște. Mlaștinile sunt importante în folclorul estonian și sunt văzute ca locuri pline de mister.

Castelul Kuressaare
Kuressaare este capitala superbă a celei mai mari insule din Estonia, Saaremaa, iar castelul medieval al orașului este o sursă de mândrie pentru localnici. Construită în secolul al XIV-lea, această perlă estoniană este încă un monument al înfrângerii zdrobitoare pe care insurgenții au suferit-o în mâinile cruciaților germani în 1227.

Embed from Getty Images

Plaja Ristna
Ristna, situată pe coasta de vest a celei de-a doua mari insule Hiiumaa, este cunoscută pentru valurile sale mari, un paradis al surferilor.

Coasta de nord a lacului Peipus
Se spune că nisipul foarte fin și pur de pe coasta de nord a celui mai mare lac din Estonia are o superputere unică și înfiorătoare – poate să cânte. Plimbarea pe nisip produce un sunet ciudat care face să pară că plaja este posedată de un demon care plânge. Mulți estonieni au amintiri frumoase despre coasta de nord a orașului Peipus, deoarece taberele de copii se desfășurau frecvent pe malul lacului, atât înainte, cât și după căderea Uniunii Sovietice. Chiar și astăzi puteți petrece o noapte tremurând pe podeaua unui vechi centru sportiv sovietic, deoarece nu există hoteluri de lux aici.

Embed from Getty Images

Sääretirp
Sääretirp este o peninsulă îngustă, de doi kilometri, care intră în Marea Baltică pe coasta de sud-est a celei de-a doua mari insule din Estonia, Hiiumaa. În zilele însorite, puteți merge până la capătul dealului ca să vă bucurați de o vedere superbă asupra mării. Conform legendei locale, peninsula este începutul unui pod construit de Leiger, unul dintre eroii vechi ai lui Hiiumaa.Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree