Cele mai sigure țări din lume

În fiecare an, Institutul pentru Economie și Pace, cu ajutorul Economist Intelligence Unit, calculează nivelul de siguranță al fiecărei țări. Se țin cont de factori precum conflictele interne și internaționale în curs de desfășurare; nivelul de armonie sau discordie în cadrul unei națiuni, dar și indicatori referitori la militarizare.

Iată care este top 10 al celor mai sigure țări din lume:

1. Islanda. Pentru al zecelea an consecutiv, Islanda este pe primul loc, fiindcă a înregistrat puține persoane închise și acte de terorism.

2. Noua Zeelandă ar putea fi una dintre cele mai bune destinații pentru călătoriile de aventură și probabil o să fiți șocați de priveliștea uimitoare de pe plajă decât de conflictele interne sau de violență.

3.Portugalia, accesibilă, frumoasă, uimitoare și sigură.

4. Austria. Se spune că „gardurile bune fac vecini buni”, iar acest lucru este valabil și pentru Austria, ai cărei vecini (inclusiv Germania și Cehia) au înregistrat, de asemenea, un indice ridicat.

5.Danemarca se situează în mod regulat printre cele mai fericite țări din lume, iar scorul de 1.337 spune că este, de asemenea, una dintre cele mai sigure.

6. Cehia. Țara care a găzduit revoluția de catifea a obținut 1.360 de puncte pentru cheltuieli militare scăzute pe cap de locuitor și puține acte de violență.

7. Slovenia are o activitate teroristă scăzută, iar turiștii se simt aici în siguranță.

8. Canada. Scorul de 1371 o face una dintre cele mai prietenoase și mai sigure țări din lume.

9. Elveția este celebră pentru neutralitatea sa în orice domeniu. Se remarcă astfel lipsa conflictelor interne, dar și externe. Iar asta probabil că-i oferă destul timp pentru a-și finaliza proiectele, cum ar fi cel mai lung și cel mai adânc tunel din lume.

10. Japonia a obținut un scor de 1.408, datorită numărului scăzut de crime și accesului redus la arme. Dincolo de ideea de siguranță, trebuie remarcat faptul că își iubește turiștii și inovează în diverse domenii, scopul fiind dublarea numărului de vizitatori până în 2020.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree