Cele mai frumoase orașe de vizitat în decembrie

Iată câteva orașe europene pe care le poți vizita în luna decembrie:

Giethoorn, Olanda. Satul Giethoorn din nordul Olandei pare desprins dintr-un basm, datorită caselor sale nostime, a podurilor de lemn vechi de secole și a aleilor împânzite cu copaci. Știi ce înseamnă asta? Liniște. Dacă locuiești într-un oraș mare, nu-i nimic mai romantic decât să te plimbi aici. Poți chiar să-ți închiriezi o barcă și să te plimbi pe canalele sale de vis.

Hallstätt, Austria. Un oraș absolut fermecător. Mai ales atunci când mergi cu feribotul pe lacul sticlos, cu ceață care se rostogolește spre munții Dachstein. Orașul se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Aici bisericile datează din secolul al XII-lea. Hallstätt este la doar o oră de mers cu mașina de Salzburg și trei de la Viena, ceea ce înseamnă că poți vizita mai multe într-o zi.

Sintra, Portugalia. În 1809, poetul britanic Lord Byron spunea că vârful muntelui Sintra era, probabil, cel mai frumos oraș din lume. Are o serie de monumente romantice din secolul al XIX-lea – intrate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Palatul Pena al Regelui Ferdinand al II-lea este greu de ratat, dar nu treceți cu vederea grădinile cu 500 de specii de copaci – perfecte pentru o plimbare romantică după-amiaza.

Taormina, Italia. E greu să găsești un oraș pe litoralul italian care să nu inspire romantismul, dar orașul ăsta, de pe insula Sicilia, are ceva special. Panorama spre Muntele Etna, ruinele antice și străzile cu cafenele te pot ține ocupat câteva zile.

Colmar, Franța. Pe traseul vinului alsacian din nord-estul Franței se află orășelul Colmar, flancat de podgorii și plin de case frumoase, în culori pastelate, biserici renascentiste și canale liniștite, acoperite de poduri. Excursiile de o zi la vinăriile din Alsacia oferă o experiență infinit mai romantică decât vinăriile din Bordeaux și Burgundia.

Soglio, Elveția. Un alt oraș care inspiră: Soglio este „poarta de acces spre paradis”, a spus pictorul italian-elvețian Giovanni Segantini, dar am putea spune că orașul elvețian este un paradis în sine. Vino aici pentru a te plimba pe străzile pietruite, respiră aerul montan și doar simte-te bine. Serenitatea este un afrodisiac.

Bamberg, Germania. Orașul aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO se întinde pe șapte dealuri, fiind împărțit de câteva râuri și canale pitorești. Îți poți petrece zilele explorând catedralele sale romanice, plimbându-te pe străzile pietruite sau bucurându-te de o halbă cu bere făcută într-una dintre micile fabrici de aici.

Benasque, Spania. Benasque seamănă mai degrabă cu un sat din Alpii elvețieni decât cu nordul Spaniei. Benasque – considerat unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Spania – este ideal pentru cei care preferă să se distreze după-amiaza cu o cană de vin cald într-un restaurant cu panouri din lemn.

Manarola, Italia. Este unul din cele cinci orașe pline de culoare, care formează Cinque Terre. Cu podgoriile sale și portul mic, pitoresc, este, probabil, cel mai romantic dintre toate (și nu la fel de vizitat precum orașele mai mari ).

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree