Cele mai frumoase locuri din Croația

Pucisca

Într-o țară cu nenumărate sate pitorești, Pucisca a fost adesea considerat cel mai frumos dintre toate. Vei vedea aici case din piatră, cu acoperișuri albe, palatele renascentiste și clădirile baroce, toate realizate din piatră albă, numeroase plaje și golfuri izolate, precum și restaurante care servesc delicioase preparate din bucătăria dalmată tradițională. Cei care vor adrenalină se pot bucura de scufundări, schi nautic, înot și ciclism.

Zadar

Un oraș vechi de 3.000 de ani, bogat în istorie – ruinele romane, o bogăție de biserici romane vechi și arhitectura medievală. Despre Zadar, Alfred Hitchcock spunea că aici – pe malul mării – se vede cel mai frumos apus de soare din lume. Și tot aici, pe mal, în timp ce privești apusul, poți asculta Orga Mării, un instrument muzical experimental, care produce sunete cu ajutorul mării.

.

Split

Orașul magnific s-a născut atunci când împăratul Diocletian a decis să-și construiască propriul loc perfect, cu palatul spectaculos construit după standardele sale exigente, între 298 și 305 d.Hr. Poți vedea aici labirintul de marmură, cafenele, magazine, baruri, două piețe pline de viață și apartamente elegante, construite chiar din barăcile unde locuiau cândva soldații împăratului. În afara centrului istoric, turiștii se pot bucura de plaja Bacvice și de o plimbare pe faleză.

Vis

Între anii 1950 și 1989, pe insula Vis a fost interzis accesul turiștilor. Astăzi, este destinație ideală pentru cei care caută un loc mai sălbatic și autentic în Croația. Unele dintre cele mai exclusiviste vinuri ale țării sunt produse chiar aici, inclusiv Plavac și Vugava. Poți vedea vechile bărci de pescuit din Komiza, poți face snorkeling în apele din Stiniva Cove, uneori printre țestoasele și delfini, te poți bucura de fructe de mare proaspete, asociate cu vin bun, din podgoriile locale.

Korcula

Despre Korcula se spune că ar fi locul de baștină al lui Marco Polo. Micuța insulă are plaje nisipoase, păduri verzi, podgorii, plantații de măslini și unele dintre cele mai frumoase ape albastre pe care le-ai văzut vreodată.Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree