Cele mai frumoase locuri din Australia

Într-o zonă atât de vastă, cu peisaje extraordinare și specii sălbatice, plaje frumoase și orașe împădurite, este imposibil să vezi totul într-o singură călătorie în Australia, dar poți vizita cel puțin câteva dintre aceste locuri pentru o experiență unică:

Port Campbell National Park

Un parc renumit în întreaga lume datorită unor formațiuni stâncoase ”sculptate” de valuri și vânt, cum ar fi London Bridge, Arcul și cei 12 apostoli.

Arhipelagul Whitsunday și Marea Barieră de Corali

Arhipelagul Whitsunday, alcătuit din 74 de mici insule de-a lungul coastei tropicale din Queensland, în inima Marii Bariere de Corali, este renumit la nivel internațional pentru snorkeling și scufundări, cu o captivantă viață marină, incluzând peste 1.600 de specii de pești tropicali, rechini, delfini și scoici uriașe. Plaja Whitehaven este clasată în mod constant în top 10 plaje din lume, cu nisip alb datorită proporției de 99,7% cuarț.  Insulele sunt acoperite de păduri, mărginite de plaje de nisip alb și recif de corali. Doar pe cinci insule sunt amenajate resorturi, restul sunt izolate.

Sydney

Cel mai mare oraș al țării are un port pitoresc, grădini botanice superbe, plaje frumoase și o arhitectură impresionantă. Sydney este adesea reprezentat de simbolul său iconic, Opera din Sydney. Situl Patrimoniului Mondial UNESCO nu numai că oferă spectacole de operă, dar găzduiește frecvent toate tipurile de concerte și piese de teatru, iar vizitatorii pot să-l exploreze printr-un tur ghidat. Faimoasa plajă Bondi este renumită pentru nisipurile și apele sale curate. Alte atracții includ alpinismul pe Podul Harbour Sydney.

Adelaide

Adelaide, al cincilea oraș ca mărime din țară, a devenit o destinație din ce în ce mai populară în ultimii ani. Vei aprecia aici amestecul de arhitectură modernă și istorică, dar și plaja Henley.

Hobart

Tasmania, cel mai mic stat din Australia, poate fi o altă destinație de vacanță. Capitala sa, Hobart, este al doilea oraș vechi al țării după Sydney, dar oferă o experiență mai intimă, cu o populație de aproximativ un sfert de milion de locuitori. Se mândrește cu o serie de exemple frumoase de arhitectură victoriană și georgiană. De asemenea, celebra piață Salamanca atrage mii de turiști și localnici în fiecare sâmbătă pe tot parcursul anului, cu peste 300 de standuri cu fructe și legume proaspete, produse de patiserie și cofetărie.

Broome

Broome, un oraș însorit permanent, situat în regiunea Kimberley din vestul Australiei. Poți vedea arta indigenă la Galeria Short Street – colecții extinse care evidențiază stilurile diferitelor grupuri tribale din regiunea Aboriginal sau poți să te plimbi cu cămilele pe Cable Beach, la apusul soarelui.

Alice Springs

Situat în inima Australiei, orașul Alice Springs este punctul de pornire pentru atracțiile și drumețiile din regiune, cum ar fi Kings Canyon, Kata Tjuta și Ayers Rock. Poți explora Uluru-Kata Tjuta pe o cămilă sau poți vizita zona rezervată cangurilor orfani.

Kuranda

Trebuie să mergi neapărat cu trenul pe linia Kuranda – Cairns. Poți vedea cascade spectaculoase la doar câțiva metri de ferestrele trenului, precum și uriașul parc natural Barron Gorge. Trenul circulă pe o cale ferată suspendată, situată la 328 de metri deasupra nivelului mării!

Nambung National Park

Situat la aproximativ 125 de kilometri nord-vest de Perth, Parcul Național Nambung găzduiește un peisaj unic: Deșertul Pinnacles. Zona vastă, de 17.487 hectare, oferă un habitat natural pentru o serie de animale și păsări, pe lângă faptul că se laudă cu formațiunile de calcar natural care se ridică din nisipurile de aur ale deșertului, unele situându-se la înălțimea de 16 metri, ca și cum ar fi fost o scenă de pe altă planetă. Ele s-au format cu 25.000-30.000 de ani în urmă, după ce marea a scăzut și a lăsat depozitele de cochilii marine și, de-a lungul timpului, vânturile de coastă au îndepărtat nisipul din jur, lăsând stâlpii expuși eroziunilor.Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree