Cele mai frumoase insule din Italia

Dacă ai impresia că aventura este periculoasă, încearcă rutina. Este letală. (Paulo Coelho)

Sardinia

Înconjurată de plaje spectaculoase, Sardinia este situată chiar în mijlocul Mediteranei. Pășește pe nisipul alb fin și bucură-te de apa de smarald. Poți face aici surf și snorkeling. Amatorii de istorie pot explora ruinele și siturile arheologice sau pot vizita Gola di Gorropu, cel mai mare canion din Europa. Vizitează orașele montane precum Orgosolo, ale căror ziduri sunt acoperite cu picturi murale, plimbă-te pe străzile fermecătoare ale orașului Alghero și explorează Olbia și portul său istoric care datează din Evul Mediu..

Sardinia

Sicilia

Cea mai mare insulă din Italia, Sicilia, este situată în Marea Mediterană și este cunoscută pentru arhitectura sa frumoasă și pentru ”colecția” de munți, plaje, parcuri naționale și sate antice. Poți urca pe cei doi vulcani activi, să admiri arhitectura barocă siciliană din Palermo sau să planifici o aventură culinară pentru a degusta bucătăria de fructe de mare proaspete și prăjituricile din piețele în aer liber. 

Sicilia

Capri (cazare și prețuri)

Este imposibil să rezisti farmecului mediteranean al insulei Capri, un loc popular de vacanță încă din epoca romană. Trebuie să vezi neapărat Blue Grotto, Villa San Michele, orașele pitorești Anacapri și Capri și formațiunile unice de rocă de pe linia de coastă. Un labirint încântător de străzi înguste cu buticuri de modă și restaurante locale. 

Elba (cazare și prețuri)

Cea mai mare insulă din arhipelagul Toscanei este Elba. Este cunoscută ca locul exilului împăratului Napoleon din Franța în anii 1800.

Ischia (cazare și prețuri)

Ischia este o destinație populară pentru peisajele sale frumoase și izvoarele termale naturale. Această insulă vulcanică se află în Golful Napoli și este înconjurată de apele perfecte ale mării. O plimbare în jurul Ischiei dezvăluie Castelul Aragonese, în timp ce Ischia Porto este centrul modern al insulei, cu numeroase restaurante, buticuri și baruri de explorat. Vizitează, de asemenea, Forio pentru plajele minunate, Grădinile Poseidon în Golful Citara sau satul de pescuit Sant’Angelo.

Favignana (cazare și prețuri)

Aici poți explora peșterile submarine ale insulei, cum ar fi Grota Îndrăgostiților, Grotto of Sighs și Grota Albastră, care sunt perfecte pentru iubitorii de scufundări.

Pantelleria (cazare și prețuri)

Vei găsi aici lagune, izvoare termale și multă liniște. O minunată bijuterie insulară, ascunsă între Sicilia și Tunisia.

Embed from Getty Images

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.