Cele mai frumoase hoteluri-castele din Europa

Există numeroase castele în întreaga Europă care au fost transformate în hoteluri magice, adesea înconjurate de peisaje pitorești, care le fac să pară ieșite, parcă, din paginile unui basm. Nu ne permitem să cumpărăm un întreg castel, însă o noapte-două ar putea fi posibile…

Castelul Ashford, Irlanda

Castelul Ashford este un hotel de 5 stele, amplasat pe un teren de 350 hectare. Construită inițial în 1228, moșia a trecut printr-o serie de proprietari, inclusiv familia Guinness; a avut parte de multe transformări, fortificații adăugate în 1589 și o aripă de castel în stil francez în 1715. În 1939, Ernest Guinness a vândut proprietatea guvernului irlandez. Nu dupa mult timp, castelul a fost dublat în dimensiuni, devenind un hotel de lux. De-a lungul timpului, Ashford a găzduit numeroase personalități: Brad Pitt, Ronald Regan, Prințesa Grace, Regina Maria a Scoției și Oscar Wilde.

Castelul Culzean, Scoția

Castelul Culzean datează din anii 1500, când familia Kennedy a ridicat un turn, extins în 1772 la actualul castel de astăzi. În 1945, Kennedy a donat castelul scoțienilor, dar a dat întregul etaj celui care a fost generalul Eisenhower ca dar pentru eforturile sale în cel de-al doilea război mondial. După ce a devenit președinte al Statelor Unite, Eisenhower a folosit frecvent castelul ca refugiu. Astăzi, apartamentele de la ultimul etaj au fost transformate în locuri de cazare de lux, șase apartamente fiind disponibile pentru închiriere.

Castell de Cardona, Spania

Acest castel medieval permite oaspeților să călătorească înapoi în timp, în Evul Mediu. Deși castelul a fost restaurat, acesta își păstrează farmecul istoric prin decor, pereți, turnuri și elementele gotice. Orașul și râul Cardoner pot fi văzute din orice punct al castelului. Sunt disponibile 53 de camere de lux, o sală de fitness, saună și un restaurant în stil medieval. Prețurile nu sunt foarte mari pentru un castel; o noapte de cazare pentru 2 persoane, la sfârșitul lui martie 2018, costă 826 lei, cu mic dejun inclus sau 1123 lei cu mic dejun și cina incluse.

Burg Altena, Germania

Burg Altena, construit de Contele de Berg în 1108, a fost sediul casei influente a lui Marck. Oferă prețuri accesibile pentru ca oricine să rămână într-un castel peste noapte, având cinci camere pentru oaspeți și încă cinci într-o pensiune aflată lângă intrarea principală. Site-ul oficial.

Castelul Sababurg, Germania

Castelul Sababurg, cunoscut sub numele de Frumoasa Adormită, găzduiește un hotel romantic, un restaurant și o cafenea. Gardul lung și înalt de spini, așezat la poalele castelului, folosit ultima dată pentru a proteja de animalele sălbatice, a apărut în povestea Fraților Grimm, care l-au denumit „Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită”. Pivnița medievală boltită și scena în aer liber din curtea interioară a castelului sunt spații folosite frecvent pentru piese de teatru și concerte.

Chateau de Brissac, Franța

Chateau de Brissac este situat chiar la sud de orașul Angers, în Valea Loarei. Cunoscut drept cel mai înalt castel din țară, cu șapte etaje și 204 de camere, este numit și „Uriașul din Valea Loarei”. Structura inițială a fost construită în secolul al XI-lea, dar după patru secole, ducele de Brissac l-a înlocuit cu noul castel în stil renascentist, doar turnurile medievale gemene au rămas intacte. Parcul din împrejurimile castelului oferă priveliști frumoase, în timp ce interiorul său oferă plafoane magnifice, mobilier elegant de epocă și un teatru impresionant, Belle Epoque, dedicat operei. Site-ul oficial.

Pousada de Obidos, Portugalia

Castelul Obidos, considerat una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei și luat în considerare pentru a deveni unul dintre cele mai noi situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, este amplasat în interiorul zidurilor orașului Obidos. Castelul a fost construit de mauri în 713, dar în 1148 primul rege al Portugaliei, Afonso Henriques, a cucerit orașul și castelul. A trecut printr-o serie de transformări de-a lungul anilor, inclusiv prin restaurare la sfârșitul secolului al 13-lea, iar pavilionul a fost construit după 100 de ani. Până în secolul al XX-lea a fost în ruină, dar guvernul l-a restaurat, menținând o mare parte din designul său medieval unic și transformându-l într-unul dintre cele mai bune hoteluri din țară. Pousada de Obidos a fost unul dintre primele care au devenit pousada, adică un hotel portughez tradițional. Are doar nouă camere, iar rezervările trebuie făcute cu mult timp înainte. O noapte de cazare la mijlocul lunii martie 2018, pentru 2 persoane, costă 728 lei, cu mic dejun inclus.

Zamek Reszel Hotel, Polonia

Impresionantul Hotel Medieval Zamek Reszel a fost odinioară locuința cavalerilor teutoni. Astăzi găzduiește Galeria de artă modernă Warmia, dar oferă și cazare pentru turiștii care caută o experiență unică. Zidurile sunt medievale, însă hotelul oferă toate facilitățile lumii moderne, inclusiv unele dintre cele mai bune experiențe culinare locale. O noapte de cazare pentru 2 persoane, la sfârșitul lunii martie 2018, costă doar 188 lei, cu mic dejun inclus!

Hôtel de la Cité, Carcassonne, Franța

Hotelul se află chiar în inima cetății medievale Carcassone, cu vedere la orașul de basm. Este singurul hotel amplasat într-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. O noapte de cazare pentru 2 persoane, la sfârșitul lui martie 2018, costă 1623 lei, cu mic dejun inclus.

Castelul Mönchstein, Salzburg, Austria

Prima atestare a Castelului Mönchstein datează din 1350 d. Hr. A fost transformat într-un hotel în 1948, cu 11 camere duble și 13 apartamente; camera din turn era folosită anterior ca observator astronomic. În exterior se văd turnuri și balustrade acoperite cu iederă agățătoare, în timp ce interioarele elegante și rafinate reflectă atenția acordată detaliilor și materialele atent selectate, inclusiv ferestrele cu plumb, candelabrele de cristal și covoarele orientale. O noapte de cazare pentru 2 persoane, la sfârșitul lunii mai 2018, costă 2134 lei, cu mic dejun inclus.

sursa foto: www.monchstein.at

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree