Cele mai frumoase 14 sate din Spania

Spania are multe orașe interesante și moderne – Barcelona, Valencia, Madrid etc. – cu multe lucruri de văzut și de făcut; dar satele sale pitorești oferă o întoarcere înapoi în timp,  în care Spania veche trăiește și… respiră.

Cudillero, Asturias

Acest sat de pescari de pe Costa Verde, din nord-vestul Spaniei, cu casele sale pictate într-o multitudine de culori urcă în sus, pe mare și pe plajele pietruite, întinzându-se într-un semicerc, în jurul golfului. Urcând până în vârful satului, poți să te bucuri de priveliști uimitoare. Cudillero are, de asemenea, o mulțime de baruri, cafenele și restaurante cu fructe de mare, multe dintre ele în jurul plajei din apropierea portului. Fiind pe Costa Verde sau „coasta verde”, zona oferă, de asemenea, plaje frumoase de nisip și stânci abrupte, situate lângă dealuri înverzite și păduri de pin și eucalipt.

Albarracin, Teruel

Unul dintre cele mai frumoase sate din Spania este capitala Sierra de Albarracin Comarca din provincia Teruel. Albarracin este renumit pentru casele sale de lemn, decorate cu tencuieli roz și care se află la 3878 de metri deasupra nivelului mării. Arhitectura sa medievală și străzile înguste reprezintă un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pampaneira, Granada

Satul mic, cu o populație de doar 300 de ani, se concentrează pe frumoasa sa piață, dominată de o biserică Mudéjar din secolul al XVI-lea, Iglesia de Santa Cruz, cu un tavan din lemn. Chiar lângă sat există o mănăstire budistă tibetană, Osel Ling.

Besalu, Girona

Puebla de Sanabria, Zamora

Casares, Malaga

Santillana del Mar

Morella, Castellon

Castellfollit de la Roca, Girona

Sallent de Gállego, Huesca

Alquezar, Huesca

Olite, Navarre

Betanzos, La Coruna

Ciudad Rodrigo, SalamancaBooking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree