Cehia nu înseamnă doar Praga. Vezi și alte locuri uimitoare

Când spunem Cehia, ne gândim imediat la fermecătoarea Praga ori festivalul de film de la Karlovy Vary. Însă Cehia înseamnă mai mult decât atât.

Český ráj, paradisul din Boemia

Prima rezervație naturală din Republica Cehă are canioane înalte, poieni înflorite și dealuri acoperite cu păduri de pin și trasee pentru drumeții, ciclism și ski. Există doar câteva locuri în lume în care veți descoperi o serie de fenomene geologice. De secole, Paradisul din Boemia, așa cum este cunoscut, a atras artiști, scriitori și iubitori de natură.

Český Krumlov

Un oraș medieval desprins parcă din paginile unei cărți de povești, cu drumuri pietruite înguste, poduri pitorești și un castel din secolul al XIII-lea cu elemente gotice, renascentiste și baroc. Nefiind afectat de război, patrimoniul arhitectural a reușit să rămână intact. Orașul deține și numeroase situri religioase bine conservate, inclusiv Mănăstirea Minorite și Biserica Sf. Vitus, precum și multe galerii de artă și muzee. Când ai chef de aventură, ai la dispoziție trasee pe Muntele Klet din apropiere și șansa de a te plimba cu caiacul pe Râul Vltava.

Liberec

Liberec este cel de-al cincilea oraș ca mărime din țară, dar îți dă senzația unui oraș mic, cu un amestec curios de culturi slave, austriece și germane. Primăria din centru este o versiune mai mică a celei care se află în Viena. Străzile sunt pline de copaci și vile vechi mari.

Brno

Un oraș plin de atracții culturale și istorice, cafenele pline de viață și cluburi care pot să rivalizeze cu cele din Praga. Vizitează Castelul Spilberk, fostul castel regal din Moravia, sediul Margravelor din Moravia și, cândva, scaunul regelui Sfântului Imperiu Roman sau plimbă-te pe străzile sale și oprește-te pentru o farfurie de svickova (carne de vită cu sos de smântână) cu knedliky (găluște) și o bere cehească.

Tábor

Fondat în secolul al XV-lea de un grup de soldați husiți în timpul războaielor husite. A fost inițial construit cu mai multe sisteme de fortificație, inclusiv poziționarea pe un deal și un sistem de tuneluri. Vezi statuia lui Jan Žižka, marele lider husit și labirintul ingenios de tuneluri de sub case și străzi (deoarece locuitorii orașului au săpat pivnițe sub casele lor și au fost ulterior interconectați); circa două treimi dintr-o secțiune a sistemului de tuneluri sunt deschise publicului.

Ceske Budejovice

Ceske Budejovice este plin de microberării și taverne tradiționale cehești. Fondat în secolul al XIII-lea, orașul a reușit să își păstreze caracterul istoric de-a lungul anilor, dar este și un centru regional modern.

Kroměříž

Considerat „Atena lui Haná”, acest oraș istoric pitoresc, cu casele sale, arcadele, Palatul și Grădina Florilor, intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, castelul monumental al arhiepiscopului și beciurile cu vin, este absolut fascinant. Printre cele mai importante atracții se numără pivnița sa frumoasă și berăria Cerny Orel.

Olomouc

Considerat una dintre comorile adevărate ascunse ale Cehiei, Olomouc conține a doua cea mai mare și a doua cea mai veche zonă istorică bine conservată din Cehia, după Praga. Peste 2000 de ani de istorie, cu rădăcini din vremuri romane, modelate de germani, suedezi, slavi și regi bosniaci de-a lungul secolelor. Dispune de numeroase atracții cum ar fi Coloana Sf. Treime din piața centrală, o excelentă interpretare a stilului baroc central european, care nu poate fi găsită nicăieri pe continent, precum și catedrala St. Wenceslas și biserica St. Moritz, – biserica gotică din 1398 și care găzduiește una dintre cele mai mari orgi din Europa. Turnul său oferă priveliști spectaculoase.Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree