Ce poți vedea în Muntenegru

Aici vei găsi o mulțime de locuri care te vor convinge să vizitezi Muntenegru: monumente istorice, parcuri protejate de UNESCO, lacuri numai bune pentru înot. Acum, în timp ce vei citi rândurile următoare, poți să te apuci să-ți faci și bagajul.

Ce poți vedea în Muntenegru

  • Mausoleul Njegoš. Acest mausoleu, situat deasupra unuia dintre cele mai înalte vârfuri din Parcul Național Lovćen, a fost finalizat în 1974 pentru a găzdui rămășițele poetului și filosofului Petru II Petrović-Njegoš. În interior, vei putea vedea o statuie de 28 de tone a lui Njegoš, precum și mormântul său. Când cerul e senin, poți vedea de aici Croația și Albania.

Embed from Getty Images

  • Două insule în largul coastei. Sveti Đorđe a fost înființată în mod natural și vei vedea aici o mănăstire benedictină Sf. Gheorghe, din secolul al XII-lea, în timp ce în apropierea Fecioarei Maria există o biserică din secolul al XVIII-lea care găzduiește o icoană a Fecioarei Maria.

Embed from Getty Images

  • Parcul Național Biogradska Gora. Deși este cel mai mic dintre numeroasele parcuri naționale din Muntenegru, Biogradska Gora găzduiește una dintre cele trei păduri virgine din Europa, cu un ecosistem matur datorită faptului că este neatins de mâna omului. Parcul are, de asemenea, 150 de specii de păsări, zece tipuri de mamifere, 86 de tipuri de arbori și nouă lacuri glaciare în interiorul său.

Embed from Getty Images

  • Orașul vechi Kotor. Susținut de stânci abrupte de calcar și situat pe țărmurile singurului fiord natural de acest gen din lume, orașul vechi Kotor, protejat de UNESCO, atrage vizitatorii pentru locația sa pitorească, dar și pentru istoria sa. Cu secole în urmă, vechiul Kotor a fost construit ca un labirint pentru a încurca invadatorii.

Embed from Getty Images

  • Sveti Stefan, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Muntenegru.

Embed from Getty Images

  • Parcul Național Durmitor. Cunoscut cel mai bine pentru Canyonul râului Tara, care are cele mai înalte chei din Europa, Durmitor s-a format cu mii de ani în urmă. În timpul iernii, este gazda unei importante stațiuni de schi; vara este popular pentru drumeții și rafting. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și cu cea mai mare varietate de fluturi de pe continent.

Embed from Getty Images

  • Mănăstirea Ostrog este o minune arhitecturală. Datând din secolul al XVII-lea, aceasta găzduiește rămășițele Sfântului Vasile din Ostrog și este cel mai important loc de pelerinaj din Muntenegru.

Embed from Getty Images

  • Orașul vechi Budva poate fi cunoscut pentru 17 plaje uimitoare și pentru viața de noapte (unii chiar îl numesc „Miami din Muntenegru”). Orașul Vechi este înconjurat de ziduri de piatră construite de venețieni. Deși o mare parte a fost afectată de un cutremur în 1979, străzile labirintice și din piatră cubică fermecătoare rămân.

Embed from Getty Images

  • Lacul Piva a fost creat artificial odată cu construcția barajului Mratinje pe râul Piva. Este cel de-al doilea mare lac din Muntenegru. Te poți plimba cu barca până la peștera Oteșa sau poți înota aici.

Embed from Getty Images

Unde te poți caza în Muntenegru

Iată mai jos câteva variante de cazare în Muntenegru, cu prețuri pentru un city break în martie 2018 (16-19 martie), deci 3 nopți de cazare pentru 2 persoane.

Hotel Astoria**** (Budva) – 1126 lei. Mic dejun inclus.

Hotel Budva**** – 1380 lei. Mic dejun inclus.

Hotel Monte Cristo**** (Kotor) – 1046 lei. Mic dejun inclus.

Hotel Adrovic*** (Sveti Stefan) – 1092 lei. Mic dejun inclus.

Conte Hotel&Restaurant*** (Perast) – 906 lei. Mic dejun inclus.

Kotor Tianis Apartments – 836 lei.

Apartments Los Olivos (Kotor) – 823 lei. O panoramă splendidă!

sau poți căuta pe booking.com, în formularul de mai jos:

Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree