Ce poți face în Sardinia

Vezi Porto Ferro, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Peste un kilometru de nisip unic, de culoare portocalie, rezultatul unui amestec neobișnuit de calcar portocaliu nativ și alte rămășițe vulcanice. Într-o zi cu vânt, marea este ideală pentru surfing și wind surfing, în timp ce zilele calme sunt perfecte pentru plimbarea cu o barcă ”patino” pentru a explora zona. Vei vedea aici și alte plaje superbe, inclusiv Cala Gonone, plaja Li Coggi și Costa Smeralda.

Flickr.com, Roman Königshofer

Cagliari este capitala Sardiniei. Se crede că orașul a fost fondat în secolul al IX-lea î.Hr. de către fenicieni și astăzi oferă multe lucruri interesante de văzut și de făcut, inclusiv vizitarea muzeelor, cumpărăturile pe Via Mannao, explorarea castelului medieval de pe coline. De asemenea, poți face cumpărături în cea mai mare piață din Italia, Mercato Civico di San Benedetto, unde vei găsi produse proaspete de la pescarii locali, cum ar fi caracatiță, somon, creveți și homar, dar și fructe și legume, carne și brânzeturi locale.

8000 Nuraghi. Nuraghi sunt locuințe de piatră asemănătoare celor din epoca bronzului, fiind singurul loc de pe Pământ unde poți vedea așa ceva. Deși nu se știe exact la ce au fost folosite, se crede că acestea erau fie fortărețe militare, fie temple religioase. Cea mai cunoscută din Nuraghi este Nuraxi su Barumini, care a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta se află la poalele Parco della Giara, lângă Barumini, pe un platou mic. Este remarcabil de bine conservată. Satul labirint, cu alei și case înguste, cu puțuri și cabane, spune o poveste misterioasă despre ceea ce era aici, în urmă cu 3.500 de ani.

Castelsardo, un sat fermecător, care și-a păstrat aspectul medieval antic. De sus, de la castelul Doria, care domină Castelsardo, vei avea parte de priveliști spectaculoase asupra golfului Asinara. Un muzeu este adăpostit în sălile fortificațiilor sale medievale. Fiecare cameră are o temă proprie, variind de la o activitate de panificație la o activitate agricolă, de la viața acasă la pescuit și la momentele de zi cu zi.

Mergi pe străzile vechi romane. La Tharros, lângă Oristano, în regiunea vestică a insulei și în Nora, în sud, poți vedea ceea ce au lăsat romanii în urmă cu 2000 de ani în urmă. Ambele situri sunt muzee în aer liber care îți permit să te deplasezi pe străzile vechi romane, în timp ce alături vei observa ruine, coloane și băi termale. Acest sit este considerat unul dintre cele mai fascinante din toată Sardinia, nu numai datorită rămășițelor arheologice ale orașului care provin din culturile preistorice urbane și occidentale, ci și datorită poziției sale unice, cu vedere spre Golful Oristano. Ruinele Nora sunt considerate a fi un exemplu extraordinar al unui oraș din vremuri punice și romane – vile luxoase, decorate cu mozaicuri, băi, temple, străzi pietruite și un teatru splendid.

Parco Nazionale Di La Maddalena este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un parc național alcătuit din șapte insule importante. Cele mai multe dintre insulele sale pot fi atinse numai cu barca. Îți poți rezerva o jumătate de zi sau întreaga zi ca să te bucuri de plajele și golfurile sale liniștite, unde vei simți că pătrunzi într-o lume cu totul nouă. Principala insulă a arhipelagului este La Maddalena și are un oraș cu același nume.

Vizitează casa lui Garibaldi. Garibaldi și-a petrecut ultimii ani de viață pe insula Caprera – care face parte din arhipelagul La Maddelena. Casa albă, cu vedere la mare, a fost ultima reședință a lui Giuseppe Garibaldi, patriot italian și lider militar, care a ajutat la eliberarea italienilor de guvernarea străină și a unificat țara. Astăzi, casa lui a fost transformată în muzeu. Un ceas de epocă atârnă pe perete, marcând încă ora morții sale. Poți ajunge la casa Garibaldi cu barca de la La Maddelena sau cu feribotul din Palau.Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree