Ce poți face gratis în Copenhaga

  • Grădina Botanică din Copenhaga este deschisă zilnic, pe tot parcursul anului. Astfel, în lunile friguroase găsești aici o oază de liniște și căldură – temperaturi tropicale și umiditate ridicată în casa palmierilor sau a cactușilor, iar vara te bucuri de soare.

  • Mai multe dintre cele mai bune muzee și galerii ale orașului oferă intrare gratuită o zi pe săptămână. Nikolaj Kunsthal (gratuit miercurea), adăpostit într-o fostă biserică, este o desfătare absolută pentru ochi și spirit, cu fascinante expoziții de artă contemporană și fotografie, instalații video. Menționăm și Kunsthal Charlottenborg (gratuit miercurea, după ora 17), expoziții de artă modernă de ultimă oră într-un spațiu cu adevărat special și cea mai mare colecție de artă mediteraneană veche din Europa de Nord, o colecție impresionantă de picturi franceze impresioniste, precum și o frumoasă grădină subtropicală, la Ny Carlsberg Glyptotek (gratuit duminica) – o clădire ridicată la indicațiile lui Carl Jacobsen, magnatul berii Carlsberg, în 1888.

  • Christiania, cartierul autoproclamat autonom al orașului Copenhaga, este unul dintre cele mai interesante și, cu siguranță, una dintre cele mai provocatoare atracții din oraș. Înființat în 1971, de un grup de teatru alternativ, pe o bază militară abandonată. Acum găsiți aici ateliere și case, restaurante ecologice, spații muzicale, baruri, cafenele.

  • Copenhaga găzduiește o mulțime de parcuri. Ørstedsparken este situat chiar în centrul orașului. La nord veți găsi Dyrehaven, un parc imens și frumos, sălbatic, care atrage cu căprioarele sale și pădurile protejate timp de secole. Frederiksberg are grădini de vis în stil englezesc, case istorice și o mulțime de spații perfecte pentru picnicuri.

  • Den Sorte Diamant (Diamantul negru), o clădire din beton, sticlă și oțel, simbolul arhitecturii scandinave moderne este, de fapt, Biblioteca Regală Daneză.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree