Ce poți face în Estonia într-o zi ploioasă

De obicei, în Estonia, din octombrie și până în martie, vremea poate fi imprevizibilă. Pe de altă parte, se poate spune că nu există vreme rea, ci doar faptul că ai haine proaste. De aceea se recomandă să-ți iei haine potrivite pentru orice fel de activități în aer liber. Și totuși, dacă nu-ți place ploaia, ai la îndemână alternative.

Ce poți face în Estonia într-o zi ploioasă?

Saunaküla

Saunaküla este un sat de vacanță extrem de drăguț, care primește turiști în orice moment al anului, fiind renumit printre iubitorii de saună. Satul are patru case pentru turiști (38 de paturi în total), fiecare casă având propria temă și aflându-se la o distanță rezonabilă una de alta, pentru a nu interfera cu intimitatea vizitatorilor. Dar tot aici sunt și terenuri sportive, locuri de joacă pentru copii și trasee de drumeții. Animalele de companie sunt acceptate.

sursa: visitestonia.com

Casa și Muzeul Berii Saku – o excelentă bere estoniană

Povestea începe cu anul 1820, când proprietarul casei Saku, Karl Friedrich von Rehbinder, a construit o fabrică de bere pe proprietatea sa, folosind apele subterane locale și cel mai bun hamei, malț și drojdie disponibile. Saku și-a luat numele de la o fabrică veche de bere, ridicată pe malul râului Vääna, unde era fabricată berea între anii 1909-1992. Muzeul Berii dezvăluie tradițiile vechi ale berii din Estonia, precum și Casa Berii, istoria producției și a tehnologiei. Traseul durează 1,5 ore, poți vedea procesul de fabricare a berii și poți savura o bere estoniană direct din fabrică. Minorii nu au voie să intre.

sursa: pruulikoda.ee

Centrul Științei AHHAA, Tartu

Centrul Științei AHHAA oferă ce altceva decât știință, entuziasm, aventură, distracție pentru toată lumea. Majoritatea exponatelor sunt practice, pot fi văzute, testate, fie că este vorba de planetariu, de programul pilot al laboratorului școlar, de a crea materiale educaționale, fie de teatru de știință. Poți chiar să-ți faci aici petrecerea de aniversare sau să vizitezi cinematograful 4D, care este deschis zilnic.

sursa: flickr | Visit Estonia

Tagurpidi Maja

Tagurpidi Maja sau casa cu capul în jos, o veritabilă aventură. Estonienii au transformat literalmente casa cu susul în jos. Etajul superior este etajul inferior, iar etajul inferior este etajul superior. Canapele, dulapurile și toate celelalte, care sunt situate pe podea în casa obișnuită de locuit, sunt situate pe tavan în Tagurpidi Maja. Chiar și pisica! Ei bine, ele sunt, de fapt, pe podea, dar, deoarece podeaua este plafonul și tavanul este podeaua, este clar că… ești cu capul în jos. Dacă ești confuz, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să vizitezi Tagurpidi Maja și vei descoperi că tot ce ai citit este pe bune și că n-am exagerat deloc.

sursa: Raul Vaine, Tagurpidi Maja

Sauna cu fum, Centrul de vacanță Toosikannu

Sauna cu fum este un bun exemplu al tradițiilor antice; oferă iubitorilor de saună oportunitatea de a se bucura precum strămoșii lor estonieni. În saună încap 15 persoane, iar când te saturi de saună, poți sări direct în lac.

sursa: toosikannu.ee

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree