Ce poți face 3 zile la Roma

Nu poți spune despre Roma că este cel mai mare muzeu în aer liber din lume, pentru că nu doar acesta contează. Roma este mai mult decât atât. Și nu contează nici de câte ori vei merge la Cetatea Eternă, la Panteon sau că te întorci în Piazza della Rotonda. Dincolo de Fântâna Trevi, de Pașii Spanioli și de Colosseum, sunt mult mai multe lucruri de văzut aici. Este vorba, mai degrabă, despre acea dolce vita cu prânzuri lungi și carafe de vin, cu plimbările pe străzile pietruite și înguste, fără nicio destinație în minte, cu înghețata în mână și cu ochii după casele acoperite de iederă. Hai să vedem pe îndelete cam ce poți face într-un city break la Roma.

Prima zi:

  • Poți începe ziua cu un espresso sau cappuccino, la Caffè Greco din secolul al XVIII-lea, pe Via Condotti. Este locul unde Goethe și Gogol locuiau și schimbau idei.
  • Apoi te poți îndrepta spre Cartierul Coppedè. Este în centrul Romei, la doar o aruncătură de băț de centrul vechi al orașului. Acesta este cartierul Coppedè, un complex situat între cele două străzi, Via Salaria și Via Nomentana, constând în 26 de palazzo-uri mici și 17 villini sau clădiri. O arhitectură uimitoare vei observa la palatele celor doi ambasadori sau palazzi degli ambasciatori. O lampă mare din fier forjat împodobește intrarea în acest complex – construită între 1913 și 1926 de către arhitectul eclectic, Gino Coppedè. Acest complex de construcții din secolul al XX-lea, un amestec splendid de stiluri arhitecturale, se învecinează cu piața Mincio. Adăugăm Fontana delle Rane – cu 12 broaște – din mijlocul Pieței Mincio. Este renumită pentru că cei de la Beatles au sărit în bazinul ei, după un concert ținut la discoteca Piper din apropiere. Clădirile care înconjoară piața sunt variate în stil și mărime. Cele două clădiri principale dispun de o mulțime de ornamente, Palazzina del Ragno (clădirea păianjenului) și Clădirea zânei (Villino delle Fate) – de remarcat pentru lipsa totală a simetriei și a combinației de materiale – marmură, cărămidă, travertin, teracotă, sticlă. Atmosfera care înconjoară această zonă a atras un număr impresionant de producători de film – Dario Argento, Francesco Barilli, Nando Cicero și Nanni Loy.
  • Prânzul îl poți lua la Settimio al Pellegrino (Via del Pellegrino 117, 00186 Roma), în Centro Storico; te  vei simți ca la mama acasă. Din exterior, Settimio al Pellegrino nu dezvăluie nimic – vezi doar o ușă de sticlă și un semn vechi. Suni la clopoțel și proprietarul, Mario, îți va deschide ușa. Mănânci ceea ce a pregătit Teresa, soția lui, în ziua respectivă: paste, carne sau pește. Uneori au stracciatella, o supă de ouă, pe care nu o mai găsești în alt loc. Este chiar mâncare făcută în casă, delicioasă de te lingi pe degete.
  • Seara târziu este cel mai bun moment să te oprești lângă Fântâna Trevi, când apa și pietrele strălucesc în lumina lunii.

A doua zi:

  • După un mic dejun italienesc și nelipsitul espresso, te poți îndrepta spre Giardini Villa Borghese – un parc uriaș ce include grădini impresionante, un lac, clădiri romane, sculpturi și Villa Borghese, Villa Giulia şi Villa Medici, dar și Galleria Nazionale d’Arte Moderna.
  • Piazza del Popolo, în mijlocul ei se află un obelisc egiptean, care datează din anul 10 î.Hr. Tot aici poți vedea două biserici gemene, Santa Maria dei Miracoli şi Santa Maria in Montesanto și Porta del Popolo.
  • Din Piazza del Popolo, ai trei străzi importante: Via del Corso, Via del Babuino şi Via di Ripetta. Magazine și localuri, stiluri și arhitecturi diferite.
  • Seara poți merge la Panisperna pentru un Negroni la barul vechi din secolul al XVI-lea al Galeriei de Artă Sacripante sau la Ai Tre Scalini pentru o pizza excelentă cu roșii toscane.

A treia zi:

  • Trebuie să-ți rezervi neapărat o zi întreagă pentru Vatican.

Ce mai poți vedea gratis la Roma

Ruinele fostului imperiu roman, Trastevere, Porta Portese, Giardino degli Aranci (Grădina cu portocali), Piazza di Spagna, Bocca della verita, Piazza Navona, Villa Pamphili, Bazilica Sf. Petru, Santa Maria della Concezione (mănăstirea ai cărei pereți sunt decorați cu oasele a 4000 de călugări), Museo Storico della Liberazione.

 Unde te poți caza în Roma

Caută pe booking.com în formularul de mai jos:Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree