Călătorie prin Olanda

Amsterdam este, probabil, prima oprire atunci când te duci în Olanda. Dar Olanda înseamnă și morile de vânt, câmpurile de lalele și orașele sau satele mici și fermecătoare.

Delft este celebru pentru ceramica albastră, arhitectura renascentistă a orașului și Muzeul Vermeer.

Embed from Getty Images

Haarlem a fost adeseori numit „micul Amsterdam”. Oprește-te aici și vizitează Jopenkerk, o fabrică de bere găzduită într-o catedrală din secolul al XIV-lea.

Kinderdijk este renumit pentru cele 19 mori de vânt, construite la începutul secolului al XVIII-lea, prezente pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Rotterdam, faimos pentru Casele Cubice, proiectate de arhitectul Piet Blom, podul Erasmus, Kunsthal și Oceanium.

Volendam. Acest sat pescăresc este cel mai cunoscut din Olanda: gândește-te la case de lemn colorate, bărci de pescuit, fructe de mare, anghilă afumată și hering mărunțit cu ceapă.

Thorn, situat în provincia Limburg, lângă granița cu Belgia, are șosele pietruite și clădiri din cărămidă, plus o mănăstire din secolul al X-lea.

Zaanse Schans. Dacă te pasionează istoria Olandei, aici trebuie să mergi: Zaanse Schans, un sat-muzeu al morilor de vânt. Nu rata nici fabrica de brânză.

Alkmaar. Orașul este cunoscut pentru piața tradițională a brânzeturilor, care are loc în fiecare vineri dimineața, din aprilie și până la începutul lunii septembrie.

Lisse. Nu poți să vii în Olanda și să nu vezi lalelele – grădinile Keukenhof (deschise din martie până în mai) și câmpurile întinse din jurul orașului Lisse.

Giethoorn. Satul din nordul Olandei pare desprins dintr-un basm, datorită caselor sale nostime, a podurilor de lemn vechi de secole și a aleilor împânzite cu copaci.

Parcul Național De Hoge Veluwe poate fi vizitat pe bicicletă (se închiriază gratuit). În plus, De Hoge Veluwe găzduiește Muzeul Kroller-Muller, care oferă o colecție de opere de artă din secolele XIX și XX, inclusiv 46 de picturi realizate de Van Gogh.

Utrecht este cel mai mare oraș studențesc, Universitatea de aici (care adăpostește și Domul) fiind cea mai mare din țară , dar și cel mai prietenos oraș cu bicicliștii.

Eindhoven. Dacă iubești tehnologia și designul, mergi aici. Cu toate acestea, aparențele înșeală. Eindhoven este unul dintre cele mai vechi orașe din Olanda. Mergi și la Van Abbemuseum, pentr artă modernă și contemporană, Strijp-S, un centru cultural și creativ adăpostit într-un parc industrial și Muzeul Inkijkm, un mic muzeu situat într-o fostă spălătorie.

 Booking.com

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree