Bologna. Ghid complet – transport, cazare, mâncare, obiective turistice

Bologna e supranumită ”La dotta, la grassa, la rossa, la turritta” – având cea mai veche Universitate din Europa, gastronomia excelentă, acoperișurile roșii ale caselor. În anul 2000, orașul a fost declarat Capitala Europeană a Culturii, iar în 2006, UNESCO l-a numit “City of Music” (Orașul muzicii).

Cum ajungi la Bologna?

Prețuri mici găsești, în general, la companiile low-cost. Se știe că în week-end prețurile sunt mai ridicate decât în cursul săptămânii. Am făcut o simulare pe wizzair.com, pentru perioada 16-19 (vineri-luni) martie 2018 și a rezultat asta: 333,6 lei / persoană dus-întors. Se observă că dacă iei în timpul săptămânii, adică 19-21 (luni-miercuri) martie 2018, prețul este de 245,6 lei / persoană dus-întors.

Aceeași perioadă, simulare la ryanair.com, prețul mai mare decât la wizzair pentru 16-19 martie 2018:

însă mult mai ieftin decât la wizzair pentru 19-21 martie 2018:

Important este să ai la dispoziție date flexibile și să te ”joci” până găsești prețul care îți convine. Urmărește și promoțiile companiilor aeriene, s-ar putea să găsești multe oferte bune.

De la aeroport poți lua autobuzul (Aerobus) care ajunge la gara centrală Bologna. Biletul costă 6 euro, iar călătoria durează 30 de minute. Aici găsești orarul autobuzului. Biletele pot fi achiziționate direct de pe site-ul aerobus.bo.it, de la automatele de bilete prezente în aeroport și Bologna, la Gara Centrală (stația de plecare a autobuzului) sau de la casele de bilete TPER.

Bologna Welcome Card pentru 72 de ore costă 30 de euro și include intrare gratuită la 10 muzee, tururi ghidate la Teatro Anatomico și Santa Maria della Villa, Hop On-Hop Off Bus Tour și turnul Asinelli, harta orașului, 50% reducere la termale – Terme Felsinee, Terme San Petronio, Terme San Luca Spa, 20% reducere la restaurante și magazine.

Bolgona Welcome Card pentru 48 de ore costă 20 de euro și include intrarea gratuită la 10 muzee, tururi ghidate la Teatro Anatomico și Santa Maria della Villa, Hop On-Hop Off Bus Tour și turnul Asinelli, harta orașului, 50% reducere la termale – Terme Felsinee, Terme San Petronio, Terme San Luca Spa, 20% reducere la restaurante și magazine. Spre deosebire de cardul de 30 de euro, cel de 20 include și transfer gratuit de la/către aeroport și un bilet de autobuz pentru 24 de ore.

Italia are un sistem feroviar bine pus la punct. Intră pe www.trenitalia.com, poți cumpăra dinainte biletele de tren (sunt trimise pe e-mail, trebuie să le printezi). Ia în calcul și o marjă de 1-2 ore pentru posibile întârzieri de avion sau autobuz. Atenție, Frecciarossa este tren rapid, dar și biletul este mai scump. Bifează ”tutti i treni” și, dacă sunt generate doar trenurile rapide, Frecciarossa, dă click pe butonul de la finalul tabelului generat – ”Altre soluzioni” – pentru a vedea și trenurile regionale.

Unde te cazezi în Bologna?

Primele 3 hoteluri din topul tripadvisor sunt:

Recomandările mele de cazare în Bologna:

sau folosește formularul de mai jos:


Booking.com

Ce poți vedea în Bologna?

 • Due Torri – turnurile Asinelli (3 euro intrarea) și Garisenda. 
 • Piazza Maggiore – Fântâna lui Neptun, construită în 1566, Basilica San Petronio, principala biserică a orașului și Palazzo del Podesto, fostul centru administrativ, aflat vizavi de San Petronio. Palazzo Maggiore, palatul legatului papal.
 • Abbazia di Santo Stefano – un complex de biserici dedicate toate Sf. Ştefan. Iniţial erau şapte biserici, acum mai sunt doar patru.
 • Teatro Anatomico – construit integral din lemn; face parte din Universita di Bologna, fiind un amfiteatru în care se țineau lecțiile (disecțiile) de anatomie umană (din 1638).
 • cel mai lung portic din lume, de 4 km și 666 de arcade, construit între 1674-1793, care duce spre Sanctuarul San Luca
 • Universita di Bologna – cea mai veche Universitate din Europa
 • Gelato Museum Carpigiani
 • MAMbo – Museo d’arte contemporanea (6 euro intrarea)
 • Museo Archeologico (5 euro intrarea)
 • Museo Civico Medievale (5 euro intrarea)
 • Museo del Patrimonio Industriale (5 euro intrarea)
 • Museo del Risorgimento (5 euro intrarea)
 • Museo Internazionale Biblioteca della Musica (5 euro intrarea)
 • Museo Morandi (6 euro intrarea, Casa Morandi – gratuit)
 • Palazzo Pepoli – Museo della Storia di Bologna (10 euro intrarea)
 • San Colombano – Collezione Tagliavini (7 euro intrarea)

Accesul este gratuit la colecțiile permanente ale tuturor muzeelor în prima duminică a lunii. De asemenea, la muzee, accesul este gratuit pentru copii, elevi, studenți, persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora, jurnaliști.

Unde se mănâncă bine în Bologna?

Conform tripadvisor, cele mai bune 3 restaurante cu specific local din Bologna sunt:

Trattoria di Via Serra

Adresa: Via Luigi Serra, 9/B

Trattoria Da Me

Adresa: Via San Felice 50/A

L’Arcimboldo

Adresa: Via Galliera 34 | Emilia Romagna

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree