Cultură Europa Spania 

Bijuterie arhitecturală: Casa Lleó i Morera din Barcelona

Iubitorii stilurilor arhitecturale au un nou motiv să viziteze Barcelona: Casa Lleó i Morera. Clădirea în care se află casa este denumită și clădirea discordiei, din cauza prezenței a trei piese moderniste, construite de arhitecți diferiți: Casa Lleó i Morera, Casa Batlló de Antoni Gaudí și Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch, reprezentând o presupusă ciocnire a viziunilor arhitecturale.

Arhitectura modernistă este punctul forte în Barcelona, ​​unde clădirile lui Gaudi atrag aproape 10 milioane de vizitatori pe an. Domènech ar putea fi mai puțin cunoscut, dar în cartea sa, Barcelona, ​​criticul de artă Robert Hughes l-a descris ca fiind unul dintre „cei doi arhitecți geniali” (împreună cu Gaudi), la începutul anilor 1900.

Casa aceasta a aparţinut unei doamne, Francesca Morera, care a comandat arhitectului Montaner, în anul 1902, renovarea  casei, fiind construită în 1864. După aceea, casa a primit numele fiului Francescăi, Albert Lleo. Dar se ştie că această monumentală clădire a primit un premiu pentru renovare din partea Primăriei Barcelona. Turul cu ghid este disponibil zilnic, în engleză, spaniolă și catalană și costă 15 EUR (sunt necesare rezervările).

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree