Bijuterie arhitecturală: Casa Lleó i Morera din Barcelona

Iubitorii stilurilor arhitecturale au un nou motiv să viziteze Barcelona: Casa Lleó i Morera. Clădirea în care se află casa este denumită și clădirea discordiei, din cauza prezenței a trei piese moderniste, construite de arhitecți diferiți: Casa Lleó i Morera, Casa Batlló de Antoni Gaudí și Casa Amatller de Josep Puig i Cadafalch, reprezentând o presupusă ciocnire a viziunilor arhitecturale.

Arhitectura modernistă este punctul forte în Barcelona, ​​unde clădirile lui Gaudi atrag aproape 10 milioane de vizitatori pe an. Domènech ar putea fi mai puțin cunoscut, dar în cartea sa, Barcelona, ​​criticul de artă Robert Hughes l-a descris ca fiind unul dintre „cei doi arhitecți geniali” (împreună cu Gaudi), la începutul anilor 1900.

Casa aceasta a aparţinut unei doamne, Francesca Morera, care a comandat arhitectului Montaner, în anul 1902, renovarea  casei, fiind construită în 1864. După aceea, casa a primit numele fiului Francescăi, Albert Lleo. Dar se ştie că această monumentală clădire a primit un premiu pentru renovare din partea Primăriei Barcelona. Turul cu ghid este disponibil zilnic, în engleză, spaniolă și catalană și costă 15 EUR (sunt necesare rezervările).

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree