Barcelona: cum ajungi de la aeroport în centrul orașului

Există câteva opțiuni de transport pentru a ajunge de la Aeroportul El Prat din Barcelona în centrul orașului. 

Aerobus

Aerobus – autobuzul albastru pleacă de la aeroportul din Barcelona spre Plaça de Catalunya, una dintre cele mai mari piețe din oraș. Autobuzele pleacă de la Terminalul 1 la fiecare 5-10 minute de la 5:35 dimineața până la 1 noaptea, în fiecare zi. De asemenea, pleacă de la Terminalul 2 la fiecare 5-10 minute de la 6 dimineața până la 1 noaptea. Terminalul 2 are 3 subterminale cunoscute sub numele de T2A, T2B și T2C. Călătoria până în centrul orașului durează 30 de minute. Tariful este de 5,90 euro dus sau 10,20 euro dus-întors. Rețineți că biletul de întoarcere este valabil doar 15 zile. În perioada de vârf – iunie-august este destul de aglomerat, deci s-ar putea să aveți ceva de așteptat. Poate fi cumpărat din aeroport sau de pe site-ul Aerobus. Vedeți în imaginea de mai jos care sunt opririle:

Autobuzul 46 (TMB 46)

Autobuzul 46 pleacă de la terminalele 1 și 2. Prețul biletului este 2,20 euro (o călătorie). Spre deosebire de Aerobus, autobuzul 46 are mai puțin spațiu pentru bagaje și mai multe stații (23). Durează aproximativ 40-45 de minute până în centrul orașului. Aceasta este și cea mai ieftină variantă!

Trenul (Renfe)

Renfe este sistemul național de trenuri din Spania. Există trenuri Renfe pe distanțe scurte care funcționează într-un oraș și zonele înconjurătoare. În Barcelona, sistemul local de trenuri este numit Renfe Rodalies. Trenurile circulă la fiecare 30 de minute din gara aflată chiar în afara terminalului 2. Va trebui să luați R2 Nord în direcția Mạcanet Massanes.

Un singur bilet de tren Renfe Rodalies de la aeroport către centrul orașului costă 4,20 euro. Biletul este valabil doar pentru tren; nu îl puteți folosi la metrou sau la autobuze. Călătoria pe Renfe Rodalies de la aeroport către centrul orașului durează aproximativ 25 de minute. Începând cu ora 5:42 AM, trenul circulă la fiecare jumătate de oră până la 23:38. Dacă ajungeți pe aeroportul El Prat mai târziu, puteți lua autobuzul de noapte.

Metroul

Linia de metrou L9 Sud din Barcelona se oprește atât în terminalul 1 cât și în terminalul 2 al aeroportului. Dacă cumpărați un singur bilet la aeroport, veți plăti mai mult. Luați în considerare să cumpărați unul dintre permisele de călătorie, care vă oferă călătorii nelimitate în transportul public timp de 2, 3, 4 sau 5 zile. De asemenea, luați în considerare cardul Hola Barcelona (16,30 euro pentru 2 zile – 38 euro pentru 5 zile), care vă oferă călătorii și reduceri nelimitate la diverse atracții din oraș.

Un lucru important de menționat este faptul că linia L9 Sud nu ajunge chiar în centrul orașului; asta înseamnă că va trebui să vă conectați la o altă linie dacă destinația se află în centru. Liniile de metrou care vă vor duce în centrul orașului sunt linia 1, linia 3 și linia 5. Puteți face legătura și cu Renfe Rodalies. În funcție de destinația finală, puteți alege una dintre aceste conexiuni. Metroul se deschide la ora 5:00 AM.

Cum ajungeți de la terminalul 1 la terminalul 2 și invers?
Există un autobuz verde, de transfer gratuit, care transportă oamenii între cele două terminale. Circulă din 6 în 6 minute, 24 de ore pe zi. Călătoria de la un terminal la celălalt durează aproximativ 15 minute.

Notă: Nu puteți utiliza cardul de călătorie Hola pentru Aerobus. Acesta nu este afiliat la sistemul de transport public din Barcelona. 

Opțiuni de conectare:

Tren Renfe Rodalies – coborâți la stația El Prat Estacio și urmați indicatoarele care duc din zona metroului și până la stația Renfe. Apoi urcați pe Renfe R2 Nord în direcția Macanet Massanes.
Linia 1 – coborâți la stația Torrasa și mergeți în direcția Fondo
Linia 3 – coborâți în stația Zona Universitaria și urmați indicatoarele pentru a ajunge lîn direcția Trinitat Nova.
Linia 5 – coborâți de la stația Collblanc pentru a merge pe direcția Val d’Hebron. Această linie se oprește și la La Sagrada Familia.

Variantă:

Un bilet multi-călătorie T10. Vă permite să luați atât trenul, cât și metroul și costă mai puțin per călătorie, comparativ cu un singur bilet. O călătorie dus-întors de la aeroport la centrul orașului cu trenul și metroul va costa 4,50 euro.

T10 poate fi achiziționat la intrarea Terminal 2B. Veți vedea automatele de bilete la intrarea în gara Renfe.

Taxiul 

Un taxi de la aeroportul din Barcelona până în centru durează aproximativ 30 de minute și costă în jur de 30 de euro. Prețul depinde de distanță și trafic. Prețul poate fi majorat seara, după ora 20:00 sau în weekend. Calculator estimativ: http://taxi.amb.cat/s/es/usuari/calcula-la-teva-ruta.html 

Autobuzele de noapte

Autobuzele de noapte care merg spre Plaça de Catalunya sunt disponibile între 21:55 PM și 4:05 AM, iar biletul costă 2,20 €. Terminal 1 – N17 și N18; Terminal 2 – N16.

Uber în Barcelona

Uber NU operează în prezent în Barcelona. Guvernul spaniol l-a interzis în 2015 pentru a proteja șoferii de taxi.

 

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.