Asia Japonia 

Aoshima, insula pisicilor

Știați că există o insulă unde numărul pisicilor îl depășește pe cel al oamenilor? Este vorba despre insula Aoshima, numită și ”Cat Island”, în sudul Japoniei.

Embed from Getty Images

O armată de pisici conduce insula Aoshima. Inițial au fost aduse câteva pisici pentru a face față șoarecilor care au afectat bărcile pescarilor. Pisicile au rămas aici și așa s-au înmulțit. Mai mult de 120 de pisici sunt aici și doar câțiva pensionari care nu s-au alăturat valurilor de migranți. Cu aproximativ 380 de ani în urmă, locuitorii din prefectura Hyogo au fost atrași de Aoshima datorită abundenței de sardine din apele sale. În 1945 locuiau aici 900 de oameni. Ce s-a întâmplat între timp? După al doilea război mondial, mulți tineri au părăsit insula pentru a munci în altă parte. Pe măsură ce populația umană s-a diminuat, populația de pisici a explodat. Înainte de anii 2000, Aoshima era un loc relativ izolat, cu puțini oameni, însă de când s-a aflat despre pisicile de pe insulă, turismul  a luat amploare. Totuși, fără restaurante, mașini, magazine sau chioșcuri de gustări, Aoshima nu este un paradis turistic. Dar iubitorii de pisici nu se plâng. Și pentru că oamenii din Aoshima nu vor să li se perturbe stilul de viață liniștit, au impus ca doar 34 de turiști pe zi să aibă acces în Aoshima.

Nu este nimic surprinzător într-o țară care a dat lumii Hello Kitty, un personaj de desen animat considerat un simbol al drăgălășeniei. Cafenelele cu pisici au fost mult timp cunoscute în Tokyo, un spațiu pentru iubitorii de pisici care nu pot ține animalele la domiciliu din cauza unor reglementări stricte privind locuințele, care adesea interzic animalele de companie. Apoi cafenelele cu pisici au început să apară în întreaga lume.

Pisicile din Aoshima nu sunt prea pretențioase; se hrănesc cu orez, batoane de energie sau cartofii pe care îi capturează de la turiști. În absența prădătorilor naturali, ele bântuie insula fără frică. Localnicii încearcă să țină sub control populația de feline; cel puțin 10 pisici au fost sterilizate.

Insulele cu pisici sunt frecvente în Japonia. Aoshima este una dintre cele peste 10 insule cu pisici din Japonia. Fiecare insulă are caracteristicile sale. De exemplu, în Iwaishima, veți avea nu numai șansa de a interacționa cu pisicile, ci și cu alți oameni. Insula are o populație de cel puțin 500 de persoane și multe pisici. Dacă aveți nevoie de un loc unde să stați peste noapte, puteți sta la un ryokan, un han japonez tradițional. Ajima are propriile plaje și campinguri, iar pe insula Tashirojima puteți vizita chiar și un altar al pisicilor.

Articole asemănătoare