9 locuri spectaculoase de văzut în Bulgaria

Melnik

Melnik, cel mai mic oraș din Bulgaria, dar încărcat de istorie. Orașul este un parc arhitectural; toate casele nou construite trebuie să respecte arhitectura renașterii bulgare. Cea mai vizitată casă este Casa Kordopulov, un muzeu privat. Melnik este renumit și pentru Mănăstirea medievală Rozhen; se află la zece minute de mers cu mașina.

Cazare în Melnik:

Zornitza Family Estate Relais & Chateaux

Guest House Holiday in Melnik

Manoleva House

Toni’s Guest House

Photo by Luba Ertel on Unsplash

Casa Melcului din Sofia

Dacă ajungeți în cartierul Simeonovo, căutați Casa melcului. Arhitectul casei, Simeon Simeonov, a construit această casă inedită cu scopul de a arăta cum se poate conserva planeta. Casa este construită din materiale ecologice și este eficientă din punct de vedere energetic.

Pictată în roșu, portocaliu, verde, albastru și maro, Casa melcului din Bulgaria are cinci etaje și se spune că nu are „pereți drepti, colțuri sau margini”. Deși poate arăta ca o grădiniță sau un muzeu pentru copii, Snail House este de fapt o locuință rezidențială. Ușa casei reprezintă gura melcului, iar hornul arată ca o albină situată pe melc, coarnele acesteia funcționând atât ca lumini de noapte, cât și ca paratrăsnet. Până și ochii melcului au un scop. Casa se aerisește prin pleoape și ochi.

foto wikipedia

Muzeul Retro din Varna

În Muzeul Retro din Varna puteți vedea multe obiecte care provin din anii 1945-1989. 4000 de metri pătrați care oferă vizitatorilor o relatare realistă a vieții din Bulgaria, din perioada comunistă. O mare parte a colecției este dedicată mașinilor, unele fiind adevărate rarități.

Perperikon, vechiul oraș al tracilor din Gorna Krepost

Perperikon este cel mai mare sit arheologic megalitic din Balcani; se află la 15 kilometri de orașul Kardzhali din Bulgaria.

foto Flickr.com – Klearchos https://www.flickr.com/photos/klearchos/

Podul Diavolului din Ardino

Podul Diavolului din Ardino este o construcție istorică în Bulgaria, cunoscută pentru arhitectura sa impresionantă și povestea legendară din spatele său. Construit în secolul al XVI-lea, podul este situat în apropiere de satul Ardino și a devenit o atracție turistică populară. Podul Diavolului are o lungime de 56 de metri și o înălțime de 11 metri. Este construit din piatră, având o structură arcuită și o serie de arcuri secundare. Este considerat o realizare impresionantă a ingineriei medievale și un exemplu unic de arhitectură din acea perioadă. Legenda spune că podul a fost construit de un meșter din Ardino, care și-a pierdut soția în timpul construcției. Diavolul i-a promis că va termina podul în schimbul sufletului soției sale. Meșterul a acceptat și astfel podul a fost finalizat. Se spune că diavolul a reușit să-și îndeplinească partea înțelegerii, însă meșterul a reușit să-l înșele și și-a recuperat sufletul soției.

Photo by Georgi Draganov on Unsplash

Teatrul Roman din Plovdiv

Teatrul Roman din Plovdiv este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului Plovdiv, Bulgaria. Construit în secolul I d.Chr., teatrul a fost locul de desfășurare a multor spectacole și evenimente culturale din perioada romană. Teatrul roman are o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri și este considerat unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din Europa. În prezent, este un loc popular pentru spectacole de teatru, muzică și dans, precum și pentru evenimente culturale și festivaluri. A fost construit pe un deal și este integrat în peisajul natural al orașului. În plus, vizitatorii pot explora și alte zone ale teatrului, cum ar fi scena, coridoarele și tribunele, care sunt decorate cu reliefuri și inscripții romane. Acesta este un loc perfect pentru a afla mai multe despre istoria și cultura romană și despre cum au influențat acestea regiunea. Teatrul Roman din Plovdiv este, de asemenea, un loc important pentru desfășurarea evenimentelor culturale și artistice din oraș. În timpul verii, teatrul găzduiește Festivalul Internațional de Teatru din Plovdiv, care atrage artiști și trupe din întreaga lume. Acest festival este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Bulgaria.

Photo by Stratiya Stratiev on Unsplash

Chudnite Skali sau stâncile minunate, parte dintr-un vechi castel, în Asparuhovo

Aceste stânci impresionante s-au format de-a lungul timpului prin eroziunea vântului și a apei, iar acum prezintă forme unice și interesante. Stâncile sunt alcătuite din nenumărate blocuri de piatră care au fost sculptate în mod natural în forme spectaculoase, cum ar fi turnurile, arcele și stâncile coloane. În prezent, stâncile sunt deschise pentru vizitare și sunt o destinație populară pentru turiștii care doresc să exploreze istoria și frumusețea naturală a zonei. Chudnite Skali și castelul vechi din Asparuhovo sunt o dovadă a bogatei istorii și culturii din Bulgaria și reprezintă o atracție turistică impresionantă pentru vizitatorii din întreaga lume.

Photo by Stefano Zocca on Unsplash

Muzeul trandafirilor din Kazanlak

Acest muzeu se află în orașul Kazanlak, situat în regiunea centrală a țării, la aproximativ 200 de kilometri de Sofia. Muzeul Trandafirilor este dedicat istoriei și culturii trandafirilor din Bulgaria. Kazanlak este cunoscut ca fiind cel mai mare producător de trandafiri din țară și a fost desemnat de UNESCO ca fiind un sit al patrimoniului mondial datorită tradiției sale în cultivarea trandafirilor și producerea uleiului de trandafir. Muzeul are o colecție impresionantă de obiecte legate de cultura trandafirilor, inclusiv echipamente și instrumente folosite pentru cultivarea trandafirilor, precum și obiecte de artă și de uz casnic realizate din trandafiri. Vizitatorii pot învăța despre istoria trandafirilor și despre modul în care aceștia sunt utilizați în producția de parfumuri, cosmetice și medicamente. Una dintre cele mai importante atracții ale muzeului este prezentarea ritualului tradițional de recoltare a trandafirilor, care are loc în fiecare an în luna mai. În această perioadă, fermierii se pregătesc să recolteze trandafirii și să îi transforme în ulei esențial. Vizitatorii pot asista la această ceremonie și pot învăța despre procesul de producere a uleiului de trandafir. De asemenea, muzeul găzduiește și o expoziție de artă și fotografie, care prezintă opere ale artiștilor care au fost inspirați de frumusețea și simbolismul trandafirilor. Aceste opere oferă o perspectivă interesantă asupra culturii și tradițiilor bulgărești legate de trandafiri.

Monumentul Dinastiei Asen din Veliko Tarnovo

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree