Asia Indonezia 

8 motive pentru care Bali ar trebui să fie pe lista ta de călătorii

Cu peisajele sale montane, plajele idilice, gastronomia fabuloasă, Bali n-ar trebui să lipsească de pe lista ta de călătorii. Musai de văzut măcar o dată-n viață.

1.Cultura și tradițiile

Ubud este cunoscut sub numele de centrul artelor și al culturii din Bali, fiind cel mai bun loc pentru a vedea dansurile tradiționale – unice, uimitoare, strâns legate de ritualuri religioase și adesea însoțite de muzica tradițională. Tot în Ubud există numeroase muzee și galerii de artă locală și de patrimoniu. Anumite festivaluri și evenimente anuale merită să fie văzute.

2.Templele antice

Îți poți imagina că în Bali există peste 20.000 de pura sau temple antice? Aceste temple sacre sunt puncte de interes pentru turiști. Localnicii vizitează frecvent Pura Tirta Empul, un izvor venerat, considerat sacru datorită proprietăților sale curative. Alte temple – Tanah Lot, situat de-a lungul coastei satului Beraban, în regiunea Tabanan, Goa Gajah, Templul Uluwatu, templul lui Ulun Danu Beratan și templul Besakih sunt considerate, fără îndoială, în top atunci când vine vorba de templele lor antice.

3.Plajele

Plajele din Bali sunt fabuloase. Valurile mari pentru surf, locuri pentru scufundări, viața marină captivantă. Nusa Dua este cunoscut pentru plajele cu apă albastră și nisip alb, iar plaja Kuta este perfectă și-i aproape imposibil să spui unde orizontul se întâlnește cu oceanul, chiar dacă-i una dintre cele mai aglomerate plaje din zonă.

4.Vulcanii

Indonezia are mii de insule vulcanice. Muntele Batur, cel mai activ vulcan de pe insulă, a avut câteva erupții mici în ultimele secole. Excursiile din jurul vulcanilor reprezintă o activitate excelentă pentru turiștii care vor să facă fotografii.

5.Resorturi de lux și spa-uri incredibile

Bali este adesea considerat, cel mai luxos (scump) loc din Indonezia. Resorturile se întrec în confort, iar centrele de spa din Bali sunt renumite în toată lumea. Spa-urile sunt de neegalat, stăpânind cu brio arta răsfățului, punerea în aplicare a ierburilor vindecătoare și a nămolului, într-o sinergie cu masajele și uleiurile tropicale.

Booking.com

6.Gastronomia fabuloasă

Se spune că fructele de mare preparate aici sunt cele mai bune din lume. Dacă îți place mâncarea picantă, ești în locul perfect. Iar dacă nu-ți place, nu-i bai, există și alte opțiuni – fructe de mare, preparate din porc, majoritatea combinate cu orez.

7. Cea mai rară cafea din lume

O ceașcă făcută cu cea mai rară cafea din lume găsești în Cafe Garden din Sanur: „Kopi Luwak”.

Flickr.com, Sarah_Ackerman

8. Alte activități. Ciclismul.

Cu bicicleta poți vedea adevăratul Bali. Câmpurile de orez, Palatul Ubud și piața, pădurea cu maimuțe din Ubud. Apoi cascada Gigit, la sud de Singaraja, dar și multe alte trasee pentru a surprinde esența indoneziană.

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree