Albania Europa UNESCO 

7 locuri pe care să nu le ratezi în Albania

Cândva, Albania era evitată din cauza nesiguranței și a turbulențelor politice. Astăzi, poate doar transportul să fie o problemă, deoarece nu stă prea bine cu sistemul feroviar, însă credem că nu este un impediment major. Albania merită vizitată pentru arhitectura interesantă, dar și pentru bucătăria locală.

Berat. Situat în sudul Albaniei, Berat este locul unde poți vedea arhitectura otomană, mai ales la casele care se întind pe dealurile zonei. Tot aici poți vedea castelul Kalaja și cartierul cu biserici și moschei. Clădirile de pe colinele acestui oraș sunt binecunoscute pentru ferestrele mari care au vedere spre oraș.

Riviera Albaneză, din sud-vestul țării, o alternativă mai puțin aglomerată și mai accesibilă față de Grecia, Italia, Croația și Muntenegru.

Apollonia, un rol important în istoria antică a Albaniei.

Gijrokastra este pe lista siturilor din patrimoniul mondial UNESCO, iar despre castelul Gjirokastra se spune că este cel mai mare castel din întreaga Albanie. Merită vizitate Muzeul de arme din interiorul cetății pentru a afla despre instrumentele de luptă folosite în timpul celui de-al doilea război mondial și situl arheologic Antigonea.

Durres, al doilea oraș ca mărime din Albania. Castelul Durres și amfiteatrul mare merită văzute, Teatrul Aleksander Moisiu găzduiește tot felul de evenimente culturale.

Kruja este renumit pentru bazarurile sale cu antichități și meșteșuguri locale, cum ar fi coșuri, pantofi și țesături.

Shkodra, un alt orășel interesant din Albania, mărginit de râurile Buna, Drini și Lacul Shkodra. Despre Castelul Rozafa se spune că ar fi fost reconstruit de romani, otomani și venețieni. Alte obiective de vizitat sunt Moscheea Ebu Bekr, Moscheea Parruces și Statuia Maicii Tereza, construită în 2006 ca omagiu pentru călugărița care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace.

 

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree