5 orașe unde iarna e ca în povești

Cesky Krumlov, Cehia
Un oraș medieval cu mai puțin de 15.000 de locuitori și mai puțin cunoscut și, implicit, vizitat. O adevărată comoară ascunsă, ce pare ieșită dintr-un basm, mai ales atunci când se așterne zăpada. Străzi înguste, pietruite, poduri pitorești, castelul din secolul al XIII-lea, Mănăstirea Minorit și Biserica Sfântului Vitus, galerii de artă și muzee sunt doar câteva pe care le poți vedea aici.

Rothenburg, Germania
Rothenburg, situat în nord-vestul Bavariei, l-a inspirat pe Walt Disney să-l creeze pe Pinocchio și a servit drept spațiu de filmare pentru ”Chitty Chitty Bang Bang” din 1968. În timpul iernii, piața de Crăciun îl transformă într-un basm de Grimm.

Bled, Slovenia
A fost fondat în 1004 și se află pe malul lacului cu același nume. Înconjurat de munți, Castelul Bled se află pe o mică insulă, în centrul încântătorului lac Bled; tot aici, Vila Bled, o fostă reședință montană a familiei regale iugoslave, astăzi transformată în hotel, precum și o mănăstire medievală.

FreeImages.com|Balazs Raskai

Reine, Norvegia
Acest mic sat pescăresc se află pe insula arctică Moskenesoya din arhipelagul Lofoten. Mulți spun că acesta este cel mai frumos loc de pe întreaga planetă și mai ales iarna. Turiștii se pot caza chiar în căsuțele tradiționale de pescari.

Ljubljana, Slovenia
Datează din Evul Mediu și este capitala Sloveniei. În timpul iernii, toate vitrinele sunt luminate, iar Piața de Crăciun este magică, atmosfera de sărbătoare, cu obiecte de artizanat, cu miros de șampanie și castane coapte.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree