Cultură Europa 

5 orașe europene fermecătoare pe care le poți vizita în ianuarie

Aveiro, Portugalia

Situat de-a lungul coastei portugheze a Atlanticului, Aveiro este un oraș plin de culoare, deseori numit ”Veneția Portugaliei”, datorită canalelor și podurilor pitorești, a gondolelor colorate și a bărcilor cu viteză. Poți descoperi aici numeroase situri istorice și clădiri impresionante, precum Catedrala din Aveiro și Muzeul Aveiro – cândva o mănăstire pentru femei, construită la mijlocul secolului al XV-lea și care astăzi găzduiește o colecție de artă barocă portugheză și un portret al Prințesei Santa Joana. Ai la dispoziție și plaje frumoase pentru a te bucura de soare și sporturi nautice – Costa Nova – pentru windsurfing și kite surfing. Este, de asemenea, cunoscut pentru casele sale unice, ale pescarilor, vopsite cu dungi verticale si orizontale.

Lacoste, Franța

Situat în sudul Franței, regiunea Provence, este legendar pentru vin și brânză. Există numeroase podgorii în zonă, dar se remarcă și datorită arhitecturii sale medievale. Vizitându-l, vei avea senzația că te-ai întors înapoi în timp. Se spune că aici fantomele bântuie un castel care a aparținut odinioară Marchizului de Sade, acum în restaurare datorită noului proprietar, designerul de modă Pierre Cardin.

Bergen, Norvegia

Înființat cu secole în urmă, Bergen este înconjurat de șapte munți, iar orașul vechi este construit chiar pe apă, în timp ce casele colorate, din lemn, din secolul al XV-lea înconjoară portul. Orașul se bucură cu adevărat de una dintre cele mai pitorești priveliști. Pe aleile înguste găsești studiouri de artiști. pielării, olării, bijutieri și alți artizani.

La Coruna, Spania

O istorie bogată și o gastronomie fabuloasă. Poți vedea aici Torre de Hercules, un far din epoca romană, apoi te poți plimba  pe Paseo Maritimo. La Coruna este considerat centrul gastronomic al regiunii și nu există un loc mai bun pentru a savura fructele de mare.

Insula Saaremaa, Estonia

Saaremaa este cea mai mare insulă estonă. Păduri și sate ciudate, cu mori de vânt, case de piatră și, poate, puținele locuri în care vei observa localnicii îmbrăcați în costume naționale. De asemenea, aici se află și craterele meteoritului Kaali, unele dintre cele mai mari cratere din lume și cea mai bine conservată cetate medievală din țările baltice, castelul Kuressaare. Datorită climatului său marin, insula este, de asemenea, renumită pentru flora și fauna acesteia, cu peste 200 de specii protejate. În fiecare an, sute de mii de păsări migratoare ajung în Saaremaa, inclusiv lebedele mute.Booking.com

Acest articol a fost citit de 209 ori

Articole asemănătoare

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree