5 locuri mai puțin cunoscute în Islanda

Islanda este una dintre cele mai fascinante țări, legendară pentru izvoarele sale fierbinți, gheizere și vulcani activi. Probabil ai auzit despre Laguna Albastră, dar te-ai gândit câte atracții ascunse mai există aici?

Canionul Fjadrargljufur este unul dintre cele mai pitorești locuri din regiune și adesea trecute cu vederea. Nu se laudă cu dimensiunile unor canioane celebre, dar se remarcă datorită diverselor nuanțe și forme. Privește-l din diferite unghiuri, apoi și apa turcoaz din canion; priveliștea îți va tăia, cu siguranță, respirația.

Flickr.com|Andrés Nieto Porras

Laguna Secretă, Piscina secretă sau Seljavallalaug, cunoscută în mod oficial, este una dintre cele mai vechi piscine din Islanda, dar această bijuterie ascunsă este ratată de cei mai mulți. Aflată într-o vale îngustă, sub ghețarul Eyjafjalla, înconjurată de peisaje spectaculoase, a fost construită în 1923, de vizionari care doreau să dea localnicilor un loc în care să învețe să înoate, într-o perioadă în care oamenii se ocupau doar cu pescuitul. Apa are constant 36-37 de grade Celsius pe tot parcursul anului și este umplută de un izvor natural din apropiere.

Cascada Bruarfoss este mai greu de găsit, dar acest loc n-ar trebui ratat. Poate fi găsită în apropierea drumului principal dintre Parcul Național Thingvellir și Geysir, de-a lungul Cercului de Aur; culoarea superbă a apei chiar merită să bați drumul până aici.

Flickr.com|Andrés Nieto Porras

Lacul vulcanic Kerid, constituit, în urmă cu 6500 de ani, prin acumularea apei în craterul vulcanului stins.  În lunile de vară lacul este deosebit de impresionant, atunci când verdele din jur face ca albastrul apei să se evidențieze și mai mult.

Ellioaardalur. Aici, turiștii se pot bucura de o plimbare relaxantă în mijlocul naturii, înainte de a ajunge la Arbaejarsafn, muzeul istoric al orașului Reykjavik, precum și un muzeu în aer liber și un muzeu regional. Există mai mult de 20 de construcții care dezvăluie cum era viața la țară cu secole în urmă. Ai putea crede că un astfel de loc ar fi undeva în mediul rural dar, din contră, acesta se află chiar la marginea orașului.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree