5 locuri mai puțin cunoscute în Bulgaria

Bulgaria este una dintre cele mai primitoare și ieftine țări. Iată câteva locuri despre care poate ai auzit mai puțin sau chiar deloc:

Cheile Trigrad. Pe lângă drumul în sine, aprox. 13 km spectaculoși, vei găsi unele dintre cele mai renumite peșteri din regiune, inclusiv Gâtul Diavolului. Alte peisaje splendide poți vedea la Cheile Kresna, Belogradchik, Piramidele Melnik și Chudnite Skali.

Rezervația naturală Srebarna, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Aproape o treime din Bulgaria este reprezentată de parcuri și păduri protejate. Trebuie să mai știi că Bulgaria are o populație mare și diversă de păsări, care rivalizează oriunde în Europa.

Sute de izvoare minerale pentru cei care iubesc spa-urile naturale – Vârșeț, Sofia, Velingrad, Sandanski și Kyustendil. Unele dintre aceste izvoare sunt situate în interiorul stațiunilor, altele sunt în munți, în văi și pe râuri.

Melnik este un orășel renumit pentru vinul roșu; găsești aici multe vinării, ba chiar și un muzeu al vinului.

Cele 7 lacuri Rila. Aceste lacuri glaciare sunt înconjurate de dealuri și văi, perfecte pentru a merge în lunile călduroase. Pot fi văzute și în timpul iernii, dacă vă îmbrăcați bine și sunteți pregătiți pentru furtuni de gheață și zăpadă.

 

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree