3 orașe pitorești în Toscana

Pienza (Hoteluri și prețuri)

Centrul istoric vechi al orașului Pienza a fost înscris în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pienza se bucură de o poziție strategică, situată pe un deal, dominând toată Valea Orcia cu priveliști extraordinare. Mai este cunoscut și sub numele de „orașul ideal al Renașterii”, creația marelui umanist Enea Silvio Piccolomini (care mai târziu a devenit Papa Pius al II-lea). Piccolomini a avut banii și influența pentru a-și transforma satul natal, umilul Corsignano, în ceea ce el considera orașul utopic, exemplificând principiile și filozofia vremurilor clasice și a marii Renașteri italiene. Proiectul a fost executat de arhitectul Bernardo „il Rossellino”, sub îndrumarea marelui umanist Leon Battista Alberti. În numai 3 ani, au fost finalizate mai multe clădiri: Catedrala, Palatul Papal sau Piccolomini, Primăria și piața.

Volterra (Hoteluri și prețuri)

Volterra este cunoscut pentru originile sale etrusce și pentru numeroasele rămășițe aparținând acestei perioade. Velathri, denumirea etruscă a orașului, era unul dintre cele douăsprezece orașe principale care aparțineau confederației etrusce. Apoi Volterra a trecut sub control roman și și-a schimbat numele în Volaterrae (unde vine numele modern); mai târziu, a fost sub supremația florentină până când orașul a trecut sub Marele Ducat al Toscanei înainte de a deveni, în sfârșit, parte din Regatul Italiei, în 1860. Astăzi, Volterra încă ne amintește de originea etruscă: Porta dell’Arco și Porta Diana, bine conservate, două porți pentru intrarea în oraș, precum și Acropola care găzduiește mai multe clădiri și fundațiile a două temple antice. Există multe rămășițe romane de vizitat, precum Teatrul Roman.

Lucca (Hoteluri și prețuri)

Cele mai multe dintre atracțiile din Lucca de astăzi prezintă istoria sa antică: de la urmele amfiteatului roman care poate fi văzut în Piazza dell’Anfiteatro până la rămășițele arheologice din secolul al XII-lea, biserica sfinților Giovanni și Reparata, la diferite turnuri și vile din secolele XII-XVI, Piazza San Michele, cu frumoasa sa Biserică San Michele Foro, Bazilica San Frediano, precum și Turnul cu Ceas și Turnul Guinigi.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree