Europa Polonia UNESCO 

10 orașe de vizitat în Polonia

Varșovia (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Varșovia este capitala Poloniei. Se mândrește cu o mulțime de parcuri, cu alei pietruite în Orașul Vechi și un contrast uriaș între bisericile sale gotice, palatele neoclasice și zgârie-norii moderni. Vizitați Castelul Regal, Palatul Prezidențial și Palatul Mostowski pentru a face un pas înapoi în timp, iar celor care călătoresc cu copiii, le recomandăm să viziteze și Parcul Fântână Multimedia și Grădina Zoologică de aici.

Cracovia (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Considerat centrul cultural al Poloniei, Cracovia este al doilea cel mai mare oraș al țării, cunoscut sub numele de bijuteria arhitecturală a Europei Centrale. Vizitați cea mai mare piață din Europa și vedeți Sukiennice (Sala de pânză), care datează din secolul al XIV-lea. Plimbați-vă prin Orașul Vechi și opriți-vă pentru a admira capodoperele Art Nouveau de la Kazimierz sau explorați interiorul castelului Wawel, apoi faceți o pauză pentru a vă bucura de barurile și cafenelele de pe trotuare.

Wroclaw (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Veți fi uimiți de frumusețea centrului vechi din Wroclaw, care este plin de pitici! Puteți explora cartierele istorice din Rynek și Ostrow Tumski sau vizitați muzeele ori Sala Centenarului, care este considerată o bijuterie arhitecturală a secolului XX. Dacă veniți cu copiii, opriți-vă și la Afrykarium, un acvariu tematic.

Gdansk (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Un oraș portuar frumos, de pe coasta baltică a Poloniei, Gdansk este cunoscut mai ales ca locul Mișcării de Solidaritate. Vizitați șantierele navale unde a început totul și aflați istoria sa maritimă, apoi luați barca și porniți într-o excursie pitorească sau savurați berea poloneză lângă doc. Plimbați-vă prin centrul vechi pentru a vedea fațadele colorate, magazinele și restaurantele. Nu ratați Fântâna Neptun, care datează din secolul al XVII-lea.

Sopot (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Un oraș mic, situat pe malul mării, între Gdansk și Gdynia. 

Gdynia (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Un alt oraș pitoresc de pe coasta baltică a Poloniei, Gdynia este o destinație ideală pentru iubitorii de apă, plajă, bărci, vapoare și tot felul de nave. Începeți plimbarea cu Muzeul Gdynia, care spune povestea orașului, apoi vizitați Acvariul, Muzeul Marinei Poloneze și Muzeul Maritim. Navele te vor captiva cu siguranță. Apoi puteți vizita Piața Kosciusko sau mașinile vechi din Muzeul Mașinilor.

Łódź (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Plimbați-vă pe strada Piotrkowska și admirați arhitectura clădirilor istorice, apoi vizitați Ghetoul Litzmannstadt pentru a afla mai multe despre holocaust. Cândva faimos pentru industria textilă, acum orașul Lodz este faimos pentru școala de film și Manufaktura, un complex impresionant pentru shopping și agrement. Nu ratați nici Catedrala Alexander Nevsky, Muzeul Cinematografiei și Muzeul de Etnografie și Arheologie.

Poznan (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Un oraș modern, situat de-a lungul râului Warta, în vestul Poloniei, Poznan se laudă cu o serie de clădiri multicolore în centru. Vizitați clădirile în stil renascentist din Centrul Vechi și… fiți atenți ce fac… caprele mecanice din ceasul primăriei atunci când bate ora prânzului. 🙂

Torun (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Torun nu este doar parte din patrimoniul mondial UNESCO, ci este și locul natal al lui Nicolaus Copernic, cunoscutul astronom și matematician din secolul al XV-lea. Explorați cele trei părți ale orașului – Orașul Vechi, Orașul Nou și Castelul Cavalerilor Teutonici, apoi vedeți colecția de catedrale gotice, Turnul înclinat și Primăria Orașului Vechi. Duceți-i pe copii la Muzeul interactiv al turtei dulci, unde vă puteți face propria turtă dulce și pe care, bineînțeles, o puteți duce acasă ca suvenir. 

 

Bydgoszcz (CAZARE, DETALII, PREȚURI)

Lista atracțiilor obligatorii de vizitat include Vechea Moară de lângă râul Brda, Piața Nicolaus Copernic, Turnul de apă, clădirea Operei și Panteonul Bydgoszcz.

Ați vizitat vreunul dintre aceste orașe? Cum vi s-a părut?

Articole asemănătoare