10 motive pentru a vizita Columbia

1. Parcul Național Tayrona

Situat pe coasta nordică a Caraibelor, Parcul Național Tayrona este adăpostit de ruinele pre-hispanice, de pădurile tropicale și de unele dintre cele mai frumoase plaje din țară. În timp ce plajele umbrite în palmieri pot fi cea mai mare atracție, parcul este, de asemenea, popular pentru cei care vor să vadă păsări și animale sălbatice – maimuțe, șopârle și condorii în habitatul lor nativ.

2. Ciudad Perdida (Orașul Pierdut)

Ascuns în munții Sierra Nevada de Santa Marta, Ciudad Perdida („orașul pierdut”) este un oraș antic, cu 650 de ani mai în vârstă decât Machu Picchu, care a rămas nedescoperit de mai bine de o mie de ani. Este accesibil numai printr-o plimbare prin jungla densă și urcări abrupte, dar merită să trăiți cea mai bună aventură.

3. Cartagena

Acest oraș din secolul al XVI-lea, păstrat în mod imaculat, ar trebui să fie pe orice itinerar columbian. Vizitați orașul vechi prezent pe lista patrimoniului mondial UNESCO, cu străzile sale pietruite și arhitectură colonială, precum și cartierul mare din Bocagrande.

4. Valle de Cocora

Aici poți vedea cele mai frumoase peisaje din Columbia. Parcul este plin de palmieri (cei mai înalți din lume) și înconjurat de dealuri verde, cețoase.

5. Sanctuarul Las Lajas

Sanctuarul Las Lajas reprezintă una dintre cele mai neobișnuite biserici din lume, datorită așezării sale, la 150 de metri deasupra unui defileu al râului. A servit inițial ca altar în anii 1700, iar actuala biserică, în stil gotic, a fost construită la începutul anilor 1900.

6. Cabo de la Vela

Deșertul întâlnește marea la Cabo de la Vela, pe Peninsula Guajira, pe vârful nordic al Columbiei. Nu este ușor de ajuns aici, însă merită excursia.

7. Insula Malpelo

Situată în largul coastei de vest a Columbiei, această insulă este recunoscută celebră pentru scufundări, în special pentru cei care doresc să înoate cu rechinii.

8. Catedrala din sare Zipaquirá

Situat la 650 de metri sub pământ, acest spațiu sfânt a servit inițial ca mină de sare în anii 1800. Până în 1932, minerii au sculptat un altar și un sanctuar unde puteau să se roage pentru protecție înainte de a merge la muncă.

9. Capurganá

Capurganá este un sat idilic, fără mașini, ascuns pe coasta de nord-vest a Columbiei. Nu puteți ajunge aici decât cu barca sau cu un avion mic din Medellín. Dar odată ce sunteți aici, plajele nenumărate, pădurile tropicale dense și coralii merită din plin.

10. Caño Cristales

Caño Cristales este un râu din centrul Columbiei care devine o minune multicoloră pentru câteva luni în fiecare an. Fenomenul apare între anotimpurile umede și cele uscate (în general, între iulie și decembrie), timp în care, o specie de plante numită Macarenia clavigera devine roșie, apoi nisipul galben și apa albastră dau râului efectul curcubeului.

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree