10 locuri de văzut odată-n viață

Probabil că fiecare dintre noi și-a făcut o listă cu ce și-ar dori să viziteze de-a lungul timpului. Cert este că o serie de experiențe n-ar trebui să le ratezi – trasee extreme, sporturi extreme și alte modalități de a vedea unele dintre cele mai frumoase peisaje ale planetei. Indiferent dacă este vorba de baloanele cu aer cald deasupra Cappadocia sau de înotul alături de delfinii sălbatici din insulele Azore, acestea sunt experiențe atât de fascinante, încât îți pot schimba întreaga perspectivă asupra vieții:

O plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei (Turcia)

Marea Barieră de Corali cu 400 de tipuri diferite de corali și 1500 de specii de pești

Din cauza încălzirii globale, este pe cale de dispariție. Trebuie s-o vezi cât mai poți, altfel vei regreta.

Plimbare cu sania trasă de câini în Siberia

Siberia pe timpul iernii s-ar putea să nu sune ca o vacanță relaxantă, însă, dacă te îmbraci bine și te gândești la niște căței haioși, care te pot plimba cu sania în jurul lacului Baikal înghețat, s-ar putea să-ți schimbi gândurile. Evident că te poți plimba și cu trenul transsiberian, însă nu-i același lucru.

Marele Zid Chinezesc

O construcție strategică, de mii de kilometri lungime, cu rol de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Musai de văzut.

Safari în Africa

Pentru cei mai puțin experimentați cu zona safari, ideală ar fi Delta Okavango din Botswana, datorită bogăției de animale sălbatice și a diversității topografice. Dacă iei și o canoe mokoro pentru a vedea mai bine elefanții, antilopele și gheparzii, e și mai bine.

Cascadele Iguazu din America de Sud

Situate la granița dintre Brazilia și Argentina, fac ca toate celelalte cascade să arate ca niște picături de apă. Sistemul de peste 200 de cascade poate fi văzut de sus, însă este mai spectaculos să iei o plută gonflabilă din junglă Iguazú și să mergi fix pe sub cascadă, să vezi direct presiunea apei.

Călătorie pe Amazon

Croaziere de lux prin traseul peruvian al fluviului cu vizitarea zonei sălbatice sau excursii cu caiac de-a lungul unor afluenți ai Amazonului și unde poți să pescuiești sau să te afunzi în junglă? Tu decizi. Noi recomandăm ambele variante.

Călătorie în Antarctica

Frontiera finală atunci când vine vorba de călătorii de aventură, oferind peisaje de neatins, o viață sălbatică unică.

Piscina Diavolului

Situată la granița dintre Zimbabwe și Zambia, Cascada Victoria atrage mii de turiști în fiecare an. Una dintre cele mai mari atracții de aici este Piscina Diavolului, creată în mod natural și unde înotătorii îndrăzneți se aventurează  între august și ianuarie (în funcție de nivelul apei). Având în vedere faptul că o barieră de rocă alunecoasă este singurul lucru care te separă de trecerea peste margine, acest loc este cu siguranță cea mai extremă piscină infinită a planetei.

Flickr.com, Charles Haynes

Insulele Galápagos

din largul coastei Ecuadorului, sunt printre cele mai renumite destinații din lume, datorită faunei sălbatice unice și a peisajelor. Lanțul celor 19 insule oferă multe activități, de la drumeții pe vulcani și până la relaxare în Lacul Darwin, privind țestoasele și iguanele din apropiere.

Flickr.com, John Solaro

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree