10 locuri care par a fi pe o altă planetă

Nu sunt pe Marte, nici pe altă planetă, deși așa par. Locuri misterioase și de legendă, de zici că se află pe altă planetă:

1.Muntele Sinabung, Indonezia. În februarie 2014, vulcanul Sinabung a erupt cu atâta putere încat a creat tornade uriașe până la cer. Norul devastator format din rocă topită, cenușă și aer fierbinte poate călători cu sute de kilometri pe oră și distruge tot ceea ce întâlnește în cale. Apoi, în 2016, valurile de cenușă care s-au deplasat rapid, având temperaturi de până la 700 de grade Celsius, au înghițit case, terenuri agricole și animale.

2. Wadi Rum, Iordania. Wadi Rum este un deșert roz, ce pare infinit. De fapt, este o rezervație naturală de 720 km pătrați, protejată de autoritățile iordaniene.

FreeImages.com/Petr Kovar

3.Spotted Lake (Kliluk), Osoyoos, Canada. Osoyoos este cunoscut pentru verile calde, lacurile superbe, fauna sălbatică unică și activități în aer liber. Acest lac mineral este situat de-a lungul autostrăzii 3, la nord-vest de Osoyoos, în Valea Similkameen de Est. Lacul este bogat în minerale, inclusiv calciu, sulfat de sodiu și sulfat de magneziu. În timpul lunilor calde de vară, o mare parte din apa din lac se evaporă, lăsând concentrațiile acestor minerale care formează petele vizibile pe suprafața lacului. Pe tot parcursul verii, petele se schimbă în dimensiune și culoare – variază de la albastru la verde și până la galben, în funcție de ”machiajul” mineral al fiecărui loc.

 Getty Images

4.Torri del Vajolet (Vajolet Towers), Dolomites, Italia. Sunt cei mai spectaculoși munți din Europa. Munții Dolomiti din Italia au piscurile cele mai crestate din lume și nu degeaba au fost incluși în Patrimoniul UNESCO.

5.Vogtsburg, Germania. Vogtsburg im Kaiserstuhl este un oraș din Kaiserstuhl, o regiune vulcanică în Breisgau-Hochschwarzwald, Baden-Württemberg. Din cauza canalului montan Kaiserstuhl, care se deschide numai spre vest, Vogtsburg nu era ușor accesibil. Există aici douăsprezece rezervații naturale care acoperă un total de 280 de hectare.

6.Podgoriile din Lanzarote, Spania

Embed from Getty Images

7.Salar de Uyuni, Bolivia. Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km² și s-a format ca rezultat al transformărilor dintre câteva lacuri preistorice. Acesta este acoperit de o crustă de sare de câțiva metri grosime. Suprafața extinsă, cerul senin și planitatea excepțională a suprafeței fac din Salar un loc ideal pentru calibrarea altimetrelor sateliților de observare a Pământului. Salar de Uyuni servește drept principala cale de transport în cadrul Altiplanoului bolivian și este un loc major de reproducere pentru câteva specii de flamingo roz.

Embed from Getty Images

8.Bromo Volcano, East Java, Indonezia. Se spune că,  în fiecare an, în Java, Indonezia, are loc un festival care presupune aruncarea de ofrande în caldera vulcanului Bromo.

9.Peștera Waitomo (Glowworm Caves, Waitomo), Noua Zeelandă. Tavanul și pereții peșterii strălucesc în mod continuu, această lumină fiind produsă de niște viermi fosforescenți care trăiesc doar acolo. Ai senzația că te afli printre stele și ești gata să explorezi universul.

Embed from Getty Images

10.Peștera Son Doong, Vietnam. Adică Peștera Râului din Munte, situată în Parcul Național Phong Nha-Ke Bang, provincia Quang Binh, Vietnam. Peștera a fost gasită de un localnic în 1991, iar bărbații din zonă s-au temut să intre în peșteră din cauza șuieratului făcut de râul din subteran, crezând că acolo se întâmplă lucruri necurate. Cea mai mare cameră a peșterii Son Doong are peste cinci kilometri în lungime, 200 de metri înălțime și 150 de metri lățime, fiind cea mai mare sală a unei peșteri din lume.
Embed from Getty Images

WorldAround.eu

Călătoresc cu sufletul prin toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree